У Кропивницькому 29-річний комірник стверджує, що поліція тортурами вибивала з нього зізнання

29-річний комірник одного з підприємств Кіровоградщини стверджує, що працівники Кіровоградського міського відділку поліції за допомогою тортур вибили у нього зізнання у злочині, якого він не скоював.

У вересні одне з підприємств Кіровоградщини, яке займається продажем засобів захисту рослин, повідомило про пограбування. За попередніми даними, сума збитків становить близько 16 млн грн. Комірник даного підприємства Володимир Холодій стверджує, що працівники поліції вирішили на нього «повісити» даний злочин і з допомогою тортур вибили зізнання вчора, 9 грудня.

«На вулиці до мене підійшли 3 людини, заламали руки і посадили в машину – без пояснень без нічого, – розповідає Володимир Холодій. – Ніхто не представився. Привезли на стоянку до міськвідділу поліції, завели через задні двері. Спочатку ставили питання, а потім почали катувати – струмом і резиновим кийком. Після кількох годин катувань, я не витримав і дав свідчення, які вони хотіли отримати. З мене вибили зізнання шляхом тортур. Побоїв не лишили майже. Після цього я пішов у прокуратуру, написав заяву, пройшов судмедекспертизу. Вони зняли побої. Прокуратура завела справу».

Як розповідає Холодій, катували його за допомогою «мотороли».

«Чіпляли один дріт до статевих органів, інший – на груди. Цей пристрій не залишає слідів, але дає хороший ефект. Били шестеро», – стверджує чоловік.

Володимир Холодій
Володимир Холодій

Прес-секретар прокуратури у Кіровоградській області Оксана Звенигородська говорить, що за даним фактом зареєстровано кримінальне провадження:

«Прокуратурою Кіровоградської області за заявою мешканця м. Кропивницького зареєстровано кримінальне провадження за двома статтями – катування та зловживання владою за фактом побиття заявника працівниками Кіровоградського міськвідділку поліції. Дані факти нині перевіряються у ході проведення невідкладних слідчих дій. Триває огляд місця події та інші слідчі дії. Особу направлено на судово-медичну експертизу та допитано у якості потерпілого».

Як повідомили у прокуратурі, огляд приміщень Кіровоградського міського відділку поліції почали проводити ще вчора, 9 грудня, близько 23.00. Проте поліція не до всіх приміщень надала допуск працівникам прокуратури.

«Ми провели огляд по всім приміщенням міськвідділку, крім одного. З 23.00 ми не можемо провести там огляд, щоб встановити чи є там знаряддя скоєння злочину», – говорить Звенигородська.

У Кіровоградському міському відділку поліції черговий стверджує, що керівника немає на робочому місці

У Головному управлінні НП у Кіровоградській області повідомляють, що допустили працівників прокуратури на огляд приміщень одразу після того, як вони представили дозвіл суду. Факт побиття поліція заперечує.

«9 грудня до Кіровоградського відділу поліції було запрошено громадянина, жителя Кропивницького для дачі пояснень у рамках кримінального провадження розпочатого за фактом скоєння тяжкого злочину. Після спілкування зі слідчими чоловік вийшов за межі відділку і пішов. Згодом ця ж особа подала заяву у прокуратуру – начебто працівники поліції, які спілкувалися з ним, допустили неправомірні дії. За цим фактом у даний час інформацію внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань. Проводиться досудове розслідування прокуратурою, з’ясовуються всі обставини події. Одночасно керівництвом поліції також призначено досудове розслідування, матеріали якого будуть долучені до матеріалів кримінального провадження.

На даний час працівники прокуратури працюють у будівлі поліції. Вони були допущені одразу, як надали необхідні для цього документи – постанову суду», – прокоментувала ситуацію прес-секретар ГУНП у Кіровоградській області Віталіна Бевзенко.

2

Поширити:

Залишити коментар:

коментар