У Кропивницькому начальника одного з управлінь міськради запросять на суд проти мешканки проблемного гуртожитку

Сьогодні, 7 грудня, в Апеляційному суді Кіровоградської області відбувся розгляд справи за позовом екс-судді та екс-депутата міськради Володимира Ярошенка проти мешканки сумнозвісного гуртожитку по пров. Університетському, 21 Світлани Бондаренко про захист честі та гідності.

Розглянувши клопотання обох сторін та заслухавши одного свідка, суд переніс розгляд справи на 14.30 21 грудня.

Екс-суддя Володимир Ярошенко в Апеляційному суді Кіровоградської області оскаржує рішення суду першої інстанції, який відмовив йому у задоволенні позову проти мешканки проблемного гуртожитку по просп. Університетському, 21 Світлани Бондаренко про захист честі та гідності і спростування недостовірної інформації.  Ярошенко намагався довести у суді, що висловлювання Світлани Бондаренко про те, що він її побив, які було поширені на інформаційному порталі “Гречка” являються неправдивими.

Екс-суддя звернувся до Кіровського райсуду у березні 2016 року, а 18 серпня суд відмовив йому у задоволенні позову.

У своїх коментарях інформаційному сайту Світлана Бондаренко стверджує, що 20 січня 2015 року Ярошенко вдарив її у живіт у власному кабінеті. Надалі цей ЗМІ використав її твердження у декількох публікаціях. Саме цей факт обурив Ярошенка, і він вважає, що було принижено його честь та гідність.

Стосунки Світлани Бондаренко, яка є мешканкою відомого у місті проблемного гуртожитку по просп. Університетському, 21, та Володимира Ярошенка давно перебувають на слуху. Уже більше 10 років мешканці гуртожитку (але за певними документами – звичайного будинку) боряться за можливість жити у своїх квартирах. Приміщення з комунальної власності було передано у власність ПП «Вагран», відтак у місцевих проблеми, пов’язані з правом на квартири та загрозою фактичного виселення.

Мешканці гуртожитку пов’язують ПП “Вагран” з Володимиром Ярошенком, і стверджують, що саме через його махінації квартири, у яких вони мешкають десяток років, опинились у власності приватної фірми.

На засідання Апеляційного суду, сьогодні, 7 грудня, завітали декілька десятків мешканців гуртожитку. Прийшов і сам позивач.

P61207-115318

На початку засідання обидві сторони заявили свої клопотання. Ярошенко заявив витребувати ряд цивільних справ з Кіровського райсуду та долучити шеф-редактора порталу “Гречка” Валерія Лебідя у якості свідка. А Бондаренко заклопотала про долучення у якості свідків свого чоловіка Олександра Бондаренка та начальника управління міської ради з надзвичайних ситуацій Сергія Коваленка, адже саме він, за словами Бондаренко, був у кабінеті Ярошенка, коли екс-суддя її нібито вдарив.

P61207-125432

Розглянувши клопотання суд частково задовольнив їх обом сторонам. До справи у якості свідків було залучено Валерія Лебідя, чоловіка Світлани Бондаренко Олександра Бондаренка та начальника управління міської ради з надзвичайних ситуацій Сергія Коваленка. Також було задоволено клопотання Бондаренко про залучення відеозаписів з камер спостереження офісу Ярошенка, які той завбачливо взяв з собою на usb-накопичувачі.

Ярошенко на засіданні заявив, що Кіровский райсуд, який відхилив його позов, не проводив належним чином судових засідань, тобто, за його словами, самого засідання нібито і не було.

P61207-125334

“Я вважаю, що суддя від імені суду поза межами процедури судового процесу винесла таке рішення”, – заявив Ярошенко.

На його думку, так сталося через упереджене ставлення до нього через злопам’ятність судді Ільченко.

Світлана Бондаренко на суді визнала, що розповідала у коментарях багатьом журналістам про той факт, що Ярошенко її начебто побив, від своїх слів, у яких екс-суддя розгледів приниження честі та гідності, вона не відмовлялась.

P61207-125615

Світлана Бондаренко також заявляла клопотання до суду залучити ще декількох свідків, серед яких були екс-секретар міськради Іван Марковський, журналіст Ігор Вьюн, слідчий, який розслідує справу про її нібито побиття, двох секретарок, які були у той день на офісі.

Заслухавши інформацію від одного свідка та розглянувши клопотання сторін, судді Апеляційного суду оголосили перерву у засіданні для виклику свідків до суду. 21 грудня засідання по цій справі буде продовжено.

P61207-125414 P61207-125454

Поширити:

Залишити коментар:

коментар