У Кропивницькому відзначили день людей з особливими потребами

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 1 грудня, напередодні відзначення Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями у Кропивницькому провели акцію “Повір у себе”.

У холі театру ім. М. Кропивницького гостей заходу зустрічали виставки сувенірів, картин тощо. Зокрема, показали фотовиставку про мам особливих дітей, яку презентували на День міста.

“Ця фотовиставка показує, що мами особливих діток – це красиві, успішні жінки. Особливо корисною вона буде для тих жінок, які щойно дізналися діагноз своєї дитини. Фотовиставкою ми показуємо, що життя на цьому не закінчується”, – розповідає заступниця голови ГО “Кіровоградське обласне об’єднання батьків дітей з особливими потребами і інвалідів” Любов Скрипниченко.

DSC_0141 DSC_0142 DSC_0143

У залі театру для людей із особливими потребами виступають місцеві колективи та звучать слова подяки за силу духу від міської та обласної влад.

“Відзначення у Україні Дня людей з особливими потребами це свідчення того, що люди з особливими потребами потребують особливої уваги. І рівень цієї уваги, рівень допомоги свідчить про цивілізованість суспільства. На Кіровоградщині 48 тис. осіб з особливими потребами – це майже 5% населення. І кожен з них це взірець мудрості, наполегливості у досягненні мети”, – зазначив заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко і подякував усіх, хто допомагає особливим людям.

Людям, які працюють із особливими дітками та дорослими та не дають їм почуватися зайвими в суспільстві, міська та обласна влада вручила нагороди.

Для людей із вадами слуху на сцені працював сурдоперекладач, який візуально оповідав про усі звернення до людей із особливими потребами.

DSC_0226

Поширити:

Залишити коментар:

коментар