Патріарх Філарет у Кропивницькому: У кожній боротьбі перемагає дух, а не зброя

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 18 листопада, у Кропивницькому відбулася зустріч Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з захисниками України та їхніми родинами.

Незадовго до поїздки у Кропивницький Патріарх Філарет, разом із представниками  церков та релігійних організацій, їздили в АТО.

“Ми поїхали туди, щоб підняти дух наших воїнів, засвідчити, що ми не тільки молимось за них, а й робимо все можливе, щоб підтримати нашу армію і наших захисників. І побувавши там, ми переконалися, що наших захисників агресор зброєю не переможе, тому що перемагає не зброя, а перемагає дух. А на дух агресор не розраховував. Він думав, що в Україні багато його прихильників і тому йому легко буде подолати наш народ. Але він зіткнувся із сильним українським духом. А ми знаємо: у кожній боротьбі перемагає дух, а не зброя. Якщо зброя знаходиться у руках сильних духом – вона перемагає, а якщо у слабкодухих – вона до перемоги не приведе. І тому ми повинні покладати надію не тільки на себе, а й на Бога. Бо він з нами. А чому ми впевнені, що він з нами? Бо за нами правда. А правда наша полягає в тому, що ми миролюбива країна. Протягом всієї історії Україна ніколи не захоплювала чужі землі. Ніколи. А свою землю боронила”, – сказав кропивничанам Патріарх Філарет.

DSC_1041-min

Під час зустрічі відбулася церемонія нагородження медалями “За жертовність і любов до України”. 11 медалей було вручено посмертно – їх отримали родини героїв. Ще дві нагороди замість своїх чоловіків отримали дружини полонених солдатів – Олександра Корінькова та Сергія Глондара. Ще близько сотні нагород було вручено волонтерам, медикам та активістам.

Посмертно медалями “За жертовність і любов до України” були нагороджені Герої:

– Андрусенко Дмитро Олександрович, загинув під час оборони Донецького аеропорту, 3 полк;

– Горовенко Ігор Сергійович, загинув під час виконання бойового завдання в смт. Старобешеве, 3 полк;

– Гришин Сергій Миколайович, загинув під час виконання бойового завдання в смт. Латишево, 3 полк;

– Литвинов Іван Олександрович, загинув під час оборони Донецького аеропорту, 3 полк;

– Панков Лев Миколайович,загинув під час виконання бойового завдання в смт. Латишево, 3 полк;

– Сєнчев Сергій Олексійович, загинув від поранення, отриманого під час виконання бойового завдання в районі Савур-Могили;

– Слободянюк Роман Олександрович, загинув в Іловайському котлі;

– Хруль Олександр Григорович, загинув під час оборони Донецького аеропорту, 3 полк;

– Шешеня Вадим Валерійович, загинув під час оборони Донецького аеропорту, 3 полк.

Медалі отримали родини загиблих військових. Вічна пам’ять захисникам.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар