Засідання Кіровоградської обласної ради в обличчях

Сьогодні, 18 листопада, у Кропивницькому відбулося чергове пленарне засідання сьомої сесії Кіровоградської обласної ради. Обранці громади з усіх куточків нашої області з’їхались до обласного центру, аби ухвалити важливі для регіону рішення.

Перед початком засідання під стінами ОДА на мітинг зібралося більше ста працівників галузі освіти, обурених ходом реформ – представники громад села Вищі Верещаки (Олександрівський район) та Пантаївка (Олександрійський район). Пантаївці вимагали не передавати їх школу-інтернат на баланс міста Олександрія, а вишеверещаківці – не закривати їх школу.

15126187_1166885670053747_536685645_o

На початку самого засідання четверо жителів Кіровоградщини отримали з рук народного депутата України Станіслава Березкіна грамоти ВРУ “За особливі досягнення перед Українським народом”.

DSC_0842

Далі депутати взялися за питання порядку денного:

12 соцзакладів Кіровоградщини отримали нових старих керівників

“Дніпро-Кіровоград” отримає нового керівника

У Кропивницькому створять єдину оперативно-диспетчерську службу екстреної медичної допомоги

Підприємство “Дніпро-Кіровоград” отримало оновлену інвестиційну програму

Облрада ухвалила скорочення ліжко-місць для лікарень Кіровоградщини

Серед питань порядку денного було декілька ключових важливих проектів рішень. Зокрема, депутати підтримали проект рішення “Про схвалення пропозиції щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області”, згідно якого, на території Кіровоградщини пропонується утворити 51 об’єднану територіальну громаду.

Карта
для збільшення клікніть на зображення

Обласні депутати також погодили проект рішення Про передачу цілісного майнового комплексу централізованого водопостачання та водовідведення смт Нового м. Кропивницький на баланс ОКВП “Дніпро-Кіровоград”.

Нагадаємо, міська рада Кропивницького зверталася до облради з проханням ухвалити таке рішення, оскільки КП “Теплоенергетик”, яке нині обслуговує селище, несе колосальні збитки. Через це мешканцям селища Нового “світило” підвищення оплати за водопостачання до 35 грн/м3.

Далі, не дивлячись на заклики голови ОДА та його заступника, депутати Кіровоградської обласної ради таки не підтримали проект рішення про передачу майнового комплексу Пантаївської школи-інтернату на баланс міської ради Олександрії.

Досить цікавий і насичений сесійний день ніяк не розворушив депутата Кіровоградської обласної ради від “Батківщини” Миколу Коваленка. Він просто спав на засіданні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар