У Кропивницькому мітингують проти закриття пологового будинку №2, бо не вірять владі

У Кропивницькому, сьогодні, 17 листопада, знову мітингують противники оптимізації пологового будинку № 2 ім. Святої Анни.


На площі перед міськрадою зібралося близько двох десятків людей з плакатами в руках. Мітингувати прийшли працівники пологового будинку № 2 і небайдужі містяни.

Протестуючі впевнені, що сьогодні, на третьому засіданні п’ятої сесії міської ради, депутати знову будуть розглядати питання про оптимізацію пологового будинку №2 ім. Святої Анни шляхом приєднання до пологового будинку №1.

Нагадаємо, перед першим засіданням сесії міської ради працівники пологового будинку №2 також мітиннували. Тоді, під тиском громади, депутати зняли з порядку денного питання про оптимізацію пологового будинку ім. Святої Анни.

Пікетувальники впевнені, що під оптимізацією пологового мається на увазі його закриття. Незважаючи на заяви керівництва міста та управління охорони здоров’я про те, що жодного працівника не буде звільнено, працівники та містяни не вірять у це.

“Ми вже нікому не віримо. Це все обіцянки-цяцянки”, – розповіла кропивничанка Олена, яка прийшла мітингувати на заклик у соцмережах.

Олена лікувалася у пологовому будинку №2, і залишилася задоволеною рівнем надання послуг.

Працівниця пологового будинку ім. Святої Анни Валентина говорить, що наразі не отримала від влади ніяких гарантій про те, що за нею залишиться робоче місце.

“Нам так красиво говорять про об’єднання, але ми не знаємо, чи це правда. Я на пільговий пенсії зараз, працюю медсестрою, і не знаю, чи переведуть мене у разі об’єднання. Ми нічого не знаємо, конкретно ніхто нічого не говорить”, – розповіла вона.

Ближче до початку засідання сесії кількість людей на площі має збільшились, а частина мітингуючих зайшла до зали.

1 3 4 5

Поширити:

Залишити коментар:

коментар