РНБО: На Луганському напрямку вчора було абсолютно спокійно

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані АТО 30 травня.

Луганський напрямок

Вчора було абсолютно спокійно.

Донецький напрямок

Тривають активні бойові дії в районі Луганського, Авдіївки та позиції «Шахта «Путилівська» (також відома, як «Шахта «Бутівка-Донецька»).

Як розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, традиційно окупанти активно застосовують міномети: минулої доби по наших позиціях було випущено понад 220 мінометних мін. На інших ділянках фронту – в районі Горлівської агломерації та в Донецькому аеропорту вчора було спокійно. Всі наші війська успішно утримують займані позиції, лінія фронту залишається стабільною. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема 6 – із застосуванням важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Минулої доби тут відбувся 1 артилерійський обстріл з боку окупантів та низка мінометних по всьому фронту. Спокійних ділянок на лінії зіткнення немає: ворог порушує режим тиші, як вдень, так і вночі.

Всього на Маріупольському напрямку вчора відбулося 11 ворожих обстрілів, зокрема 6 – із застосуванням важкого озброєння.

Мешканці прифронтових територій потерпають через обстріли з боку бойовиків. За повідомленням міжнародної спостережної місії ОБСЄ, близько 8 тисяч людей страждають через брак водопостачання поблизу Докучаєвська. Місцева компанія не може відремонтувати кабель, оскільки бойовики продовжують стріляти.

Як повідомляє воєнна розвідка, вчора противник застосував 7 БПЛА на Донецькому напрямку (Часів Яр, Зайцеве, Майорськ, Тарасівка, Олександропіль та Авдіївка). Один з них було запущено з території  Росії, з селища Матвєєв Курган Ростовської області.

За минулу добу внаслідок бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, 8 – отримали поранення. Ці втрати українські війська понесли на Донецькому та Маріупольському напрямках.

За інформацією ГУР МОУ, протягом 27-29 травня втрати ворога склали 10  загиблих та 11 поранених бойовиків (усі – на Донецькому напрямку).

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар