Уночі в Авдіївці бойовиками було випущено 240 артилерійських снарядів за годину – РНБО

На Донецькому напрямку найгарячішою точкою залишається Авдіївка. Одразу після опівночі ворожа артбатарея, розташована у сел. Спартак, відкрила вогонь по наших позиціях. За годину було випущено 240 снарядів. Вже у другій половині дня ворог застосував 82- міномети, випустивши близько 30 мін.

Також ворожі обстріли відбулися  і на інших ділянках фронту – у Зайцевому, Невельському, Красногорівці тощо. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, зокрема 6 – із застосуванням важкого озброєння.

Читайте також: Під мінометним обстрілом загинув військовий із Кіровоградщини (ФОТО)

Луганський напрямок

Вчора відбулося 4 ворожих обстріли. Зокрема, бойовики стріляли у Жовтому та Сокільниках, де зазвичай абсолютно спокійно. Окрім цього, у Нозванівці двічі відкривали вогонь ворожі снайпери.

Маріупольський напрямок

Вчора відбулося найбільше ворожих обстрілів – 17, зокрема 4 – із застосування важкого озброєння. Зокрема, у Красногорівці та Широкиному відбулася низка мінометних обстрілів, а у Широкиному – артилерійський.

Окрім цього, противник використовував БМП, ПТКР, зенітку та снайперів. Загалом неспокійно вчора було по всьому фронту, за винятком району Мар’їнки та Гранітного. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

За інформацією ГУР МОУ, вчора противник залучав 2 БПЛА на Маріупольському та Донецькому напрямках, які з території Росії перетнули неконтрольовану ділянку державного кордону України поблизу села Маркине Новоазовського району та Ульянівське Амвросіївського району.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – отримали поранення. Це сталося внаслідок ворожого мінометного обстрілу в Авдіївській промзоні.

Читайте також: Учора військовий з Кіровоградщини загинув під час теракту? (ФОТО)

Втрати противника за минулу добу

3 окупантів, які діяли в складі диверсійно-розвідувальних груп, отримали поранення.

Правоохоронці вилучають боєприпаси в районі проведення АТО

Вчора поліцейські затримали мешканця села Нововасилівка Красноармійського району Донеччини, який на власному подвір’ї вчинив стрілянину з автоматичної зброї.

Під час обшуків місць проживання винуватців інциденту було вилучено 10 ручних гранатометів, більше 100 гранат до підствольного гранатомета, 10 ручних гранат, майже 3 тисячі набоїв різного калібру та автомат АКСУ-74. Таким чином поліцейські запобігли новим злочинам та попередили тяжкі наслідки.

11121314151617181919-1

Вчора відбувся третій випуск військових саперів, які тренувалися під проводом інструкторів Збройних сил Великої Британії

Протягом тижня військові пройшли поглиблені заняття з пошуків саморобних вибухових пристроїв та курси тактичної медицини. На заняттях використовувалося обладнання, технічні та медичні засоби, якими українські військовослужбовці будуть користуватися в районі проведення АТО.

21222324

Через КПВВ  «Зайцеве»  прослідували 18 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем (майже 320 т продовольства) від благодійної організації для мешканців окупованих територій.

ІАЦ РНБО

Поширити:

Залишити коментар:

коментар