РНБО: СБУ знешкоджує диверсійні групи бойовиків у зоні АТО

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє зведені дані АТО 21 травня.

Луганський напрямок

Противник здійснив 3 обстріли під Трьохізбенкою та Новозванівкою. Всі вони відбулися надвечір, у сутінках та після заходу сонця.

Донецький напрямок

Активні бойові дії вчора велися північніше Горлівки, а також в Авдіївці та Опитному. Обстріли відбувалися лише в темну пору доби, і майже завжди із застосуванням мінометів. Щільність ворожого вогню значно зросла – вчора було випущено 230 мін з боку НЗФ. Всього на Донецькому напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Вчора відбулося 10 ворожих обстрілів по всьому фронту, зокрема 3 мінометних. Найбільш неспокійно було у Новотроїцькому, Тарамчуку та Павлополі.

За інформацією ДПСУ, вчора в районі проведення АТО було виявлено 7 розвідувальних польотів ворожих БПЛА.

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 6 – отримали поранення. Всі ці втрати сили АТО понесли на Донецькому напрямку внаслідок ворожих обстрілів.

ГУР МОУ: інформація про втрати НЗФ

У лавах так званої «7-ї окремої мотострілецької бригади» (Дебальцеве) – один загиблий, четверо поранених. У лавах так званого «11-го окремого мотострілецького полку» (Макіївка) – троє поранених в районі Авдіївської промзони. У лавах так званого «9-го окремого штурмового полку морської піхоти» (Новоазовськ) – один загиблий, троє поранених в районі Саханки. Окрім цього, вчора через пункт пропуску «Маринівка» в Росію вивезли 21 тіло загиблих російський окупантів.

СБУ знешкоджує диверсійні групи бойовиків в районі проведення АТО

Оперативники отримали інформацію, що ворог систематично проникав між позиціями українських військових на певній ділянці фронту, де здійснювалося навчання диверсантів-новачків, які пройшли бойовий вишкіл в Росії.

Окупанти заходили в тил українських позицій, обстрілюючи або намагаючись взяти в полон військовослужбовців. Тому в визначений район прибули спецпризначенці СБУ. Противника заманили у засідку, використавши макет протитанкового комплексу «Джавелін». Одного бойовика було знищено, ще троє отримали поранення.

1112

Контррозвідка СБУ спільно з ДСНС викрили резидентуру ФСБ РФ, яка вела розвідувально-підривну діяльність у північних районах Луганської області

До складу угрупування входило троє осіб: один з керівників районного відділу ДСНС, місцевий контрабандист та колишній заступник районного осередку забороненої комуністичної партії, який переховується в Росії. Зловмисники виконували завдання російських спецслужб, зокрема інформували ворога про переміщення підрозділів ЗСУ, розташування та роботу блокпостів та організацію охорони державного кордону.

У Бахмутському районі Донецької області правоохоронці затримали бойовика, який вступив до лав НЗФ «ДНР» у червні 2014 року. Він зі зброєю в руках чергував на блокпостах та відповідав за пропускний режим.

Водночас двоє бойовиків скористались програмою СБУ «На тебе чекають вдома», щоб повернутися на вільну Україну. Один з них – мешканець Лисичанська, який утік від спільників з бандформування «Прізрак» через жорстоке ставлення. Також додому повернувся мешканець Станично-Луганському району, який не бажав брати участь у злочинних діях проти українських військ.

Крім того, спецслужби заблокували канал фінансування бойовиків.  Співробітники СБУ встановили, що ватажки бойовиків керували однією київською компанією, що була перереєстрована з окупованих територій, і займалася скупкою нелегально вирубаного лісу. Працівники фірми відвантажували значну частину лісу на потреби бойовиків. Під час розслідування, було також виявлено, що фірма відправляє значні обсяги нелегальної деревини за кордон через Херсонський порт, де отримувачем була іноземна компанія, що належала одному зі спонсорів НЗФ.

СБУ виявила 500 кубометрів деревини у Херсонському порту, підготовленої для незаконного експорту. Під час обшуків підозрюваних офісів, правоохоронці вилучили майже півтора мільйона гривень, понад 400 тисяч доларів, понад 130 тисяч євро, майже 10 тисяч фунтів стерлінгів та сім кг золота у зливках.

212223

Українські військові проходять бойовий вишкіл

На Миколаївщині триває підготовка майбутніх офіцерів-моряків.

Спочатку курсанти здійснили навчальні стрільби зі стрілецької зброї, а потім проходили випробування психологічною смугою перешкод.

Бійці долали смугу в протигазах, крізь задимлення, долаючи висотні перешкоди та обкатку вантажівками.

3132333435

Також бійці Національної гвардії займалися відпрацюванням швидких та злагоджених дій у випадку приведення частини у бойову готовність.

4142434445464748

Танкісти 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького змагаються за звання кращого екіпажу бронемашини.

Танкові роти відпрацьовують стрільбу по мішенях на різних відстанях. Сильні зливи під час навчать стали додатковим випробуванням для точності стрільби танкістів. Наступним етапом змагань будуть стрільби в русі, що дозволить утримувати та покращувати навички військовослужбовців на гідному рівні.

5152535455565758

Через КПВВ «Зайцеве» та «Новотроїцьке» прослідували вантажівки з гуманітарною допомогою для мешканців окупованих територій. Загалом вони перевозили близько 500 т продуктів харчування та гігієнічних наборів від благодійної організації та Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар