РНБО: Затримані бойовики отримують покарання за свої злочини (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє зведені дані щодо ситуації в зоні АТО 19 травня.

Луганський напрямок

Противник здійснив 4 обстріли за минулу добу. Ці інциденти сталися у Станично-Луганському та Попаснянському районах.

Донецький напрямок

Противник 4 рази порушив режим тиші по периметру окупованого Донецька; на інших ділянках фронту було тихо. Всі провокації відбулися у другій половині дня. Зокрема, ввечері під Авдіївкою півтори години тривала перестрілка між окупантами та ЗСУ. На позиції «Шахта Путилівська» (також відома, як «Шахта Бутівка-Донецька»)  відбувся мінометний обстріл з боку НЗФ (випущено 15 мін).

Маріупольський напрямок

Бойовики продовжують систематичні обстріли українських позицій по всій лінії фронту. Зокрема, під Новомихайлівкою окупанти відкрили вогонь зі 152-мм гармат. У Красногорівці та Павлополі відбулися мінометні обстріли з боку противника. У Новотроїцькому відкривали вогонь ворожі снайпери. Всього на Маріупольському напрямку вчора було 9 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, за минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 2 – отримали поранення.

У Павлополі Волноваського району на Донеччині на невстановленому вибуховому пристрої підірвався трактор, у якому перебували 2 чоловіків. Один загинув на місці, інший перебуває в лікарні. Нагадаємо, від початку 2016 року це вже 5-й випадок.

Українські спецслужби блокують канали зв’язку бойовиків

У Запоріжжі оперативники вилучили 42 програмні комплекси, комп’ютерну техніку та велику кількість сім-карток, які використовувалися для координації дій бойовиків. Організатором каналу виявився мешканець окупованого Криму. Разом з двома мешканцями Запоріжжя він адміністрував телекомунікаційне обладнання, щоб приховувати міжнародний трафік під виглядом телефонних розмов українських операторів.

1113

Затримані бойовики отримують покарання за свої злочини

Сєвєродонецький міський суд виніс вирок ворожому диверсанту, який готував терористичні акти проти українських військових та мешканців міста 24 серпня 2014 року. Бойовика засуджено до 9 років позбавлення волі. Теракт попередили військовослужбовці та співробітники СБУ, які вступили в бій з бойовиками, знищивши одного, а решту затримавши. Правоохоронці встановили, що до 21 серпня 6 диверсантів шукали інформацію про місця розташування підрозділів сил АТО, а 22 серпня до них долучилися ще троє бойовиків з додатковою зброєю. Тоді СБУ знайшла табір диверсантів та вилучила гранатомети, вогнемети «Шмєль», гранати Ф-1 та РГД-5, стрілецьку зброю, вибухівку та сухпайки російської армії.

212223

Тим часом ще один бойовик скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома». Мешканець Попаснянського району Луганської області приєднався до бандформування «прізрак» влітку 2014 року, чергував на блокпостах та обшукував автомобілі мирних мешканців. Згодом чоловік усвідомив свою помилку і вирішив співпрацювати з українськими правоохоронними органами. До вашої уваги – відео з зізнанням колишнього бойовика.

Українські військовослужбовці тренуються гасити пожежі

Учасники відпрацювали низку заходів, зокрема проведення наземної та повітряної розвідки під час пожежі та гасіння осередків пожежі в лісі із залученням військових підрозділів.

313233

В Одесі завершилися навчальні збори з офіцерами НГУ

Після інструктивно-методичного заняття бійці продемонстрували порядок дій при отриманні сигналу «Сирена». Їх зусилля були спрямовані на нейтралізацію умовних озброєних злочинців.

41424344454647484949-149-249-349-449-5

Президент України нагородив військовослужбовців-учасників АТО. 51 солдат та офіцер ЗСУ, були нагороджені орденами «За мужність» III ступеня, Богдана Хмельницького II та III ступенів і медаллю «Захиснику Вітчизни». Також нагороди отримали 3 військовослужбовців Національної гвардії.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар