На Маріупольському напрямку бойовики стріляли зі 152-мм гармат та мінометів – РНБО

На Маріупольському напрямку бойові дії велися лише в темну пору доби. Обстріли відбуваються по всьому фронту – в районі Докучаєвська, Павлополя та Широкиного. Ворог дуже активно використовує важке озброєння: минулої доби по наших позиціях було випущено понад 40 мінометних мін та 70 артснарядів до 152-мм гармат. Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, зокрема 6 – мінометних та артилерійських.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 10 військовослужбовців зазнали поранень. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, пише ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Противник активізувався. Минулої доби ворог 5 разів порушив режим тиші по всьому фронту у Станиці Луганській, Трьохізбенці, Новозванівці. Зокрема під обстріл потрапив КПВВ «Станиця Луганська».

Донецький напрямок

Вчора відбулося 8 ворожих обстрілів, зокрема 3 – із застосуванням мінометів. Основні гарячі точки – Зайцеве, Авдіївка, Опитне. Як завжди, противник активізується у другій половині дня.

Маріупольський напрямок

Бойові дії велися лише в темну пору доби. Обстріли відбуваються по всьому фронту – в районі Докучаєвська, Павлополя та Широкиного. Ворог дуже активно використовує важке озброєння: минулої доби по наших позиціях було випущено понад 40 мінометних мін та 70 артснарядів до 152-мм гармат. Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, зокрема 6 – мінометних та артилерійських.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 10 військовослужбовців зазнали поранень. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Ці втрати українські війська понесли на Донецькому та Маріупольському напрямках по всьому фронту.

ГУР МОУ: уточнені втрати противника за минулі дві доби

16 травня 6 бойовиків загинуло та 9 – отримали поранення. Чотирьох поранених привезли до спеціального відділення для лікування російських військовослужбовців. Також 17 травня до центральної міської лікарні Донецька доставлено 3 загиблих та 5 поранених бойовиків з так званого «11-го окремого мотострілецького полку».

Фіксуються випадки «дружнього вогню» у лавах окупантів. Учора п’яні бойовики з так званої «7-ї окремої мотострілецької бригади» (Дебальцеве) обстріляли людей, які мали здійснити перевірку угрупування. Також бойовики так званого «11-го окремого мотострілецького полку» (Макіївка) обстріляли бойовиків, що ведуть розвідку українських позицій з БПЛА.

Служба безпеки України попередила терористичний акт на Луганщині

Оперативники спільно з поліцією на «гарячому» затримали жінку-бойовика, мешканку Трьохізбенки. Це відбулося безпосередньо перед спробою підірвати гранату у людному місці.

Жінка зізналася, що бойовики завербували її з метою збору інформації про особовий склад і військову техніку сил АТО. Крім того, затримана сама намагалася вербувати українських бійців та готувалася до проведення кількох терактів на території Луганської області.

Учора на Луганщині у пункті пропуску «Танюшівка», що на українсько-російському кордоні, наші прикордонники затримали чоловіка, причетного до діяльності НЗФ. Його передано правоохоронним органам.

Вчора неподалік селища Невельське Ясинуватського району Донецької області правоохоронці виявили 63 ящики з танковими снарядами.

11121314

Українські льотчики проводять активні навчання

У Волинській області з 14 квітня до 3 червня триватимуть тренування Повітряних Сил ЗСУ. Військові авіатори тренуються на літаках Су-24 та Л-39 «Альбатрос». Слід зауважити, що частина бойових літаків пройшла модернізацію.

21222324252627282929-129-229-329-429-7

Поширити:

Залишити коментар:

коментар