Минулої доби у зоні АТО відбулося 3 мінометних обстріли (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Противник знову почав використовувати важке озброєння – міномети. Минулої доби відбулося 3 таких інциденти. По наших позиціях випущено понад 20 мін. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник – пише ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Протягом дня противник тричі порушив режим тиші – у Щасті та у Попаснянському районі.

Донецький напрямок

Ворог 4 рази обстріляв наші позиції. Це сталося у Луганському, Зайцевому та Авдіївці, де вчора було найгарячіше – ввечері відбувся мінометний обстріл з боку окупантів.

Маріупольський напрямок

Противник веде вогонь по всьому фронту: від Мар’їнки до Широкиного. Зокрема, у Березовому, де ворог застосував міномети, сили АТО були змушені відкрити вогонь у відповідь. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 8 обстрілів з боку НЗФ.

За повідомленням ГУР МОУ, вчора противник поніс чергові втрати

Загинув 1 бойовик та ще 1 зазнав поранень зі складу так званої «5-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу» – бандформування «ДНР».

Також бойовики так званого «9-го окремого штурмового полку морської піхоти 1-го армійського корпусу» бандформування «ДНР» у Новоазовську намагалися влаштувати самосуд над російським кадровим офіцером Аюром Галановим, який привіз окупантам старі набої низької якості. Крім того, двоє бойовиків із загону, що розташований у Дебальцевому, намагалися дезертирувати, проте були затримані новоприбулими вояками національної гвардії РФ.

Сили АТО виявили чергові докази російської військової присутності на сході України

Військовослужбовці ЗСУ знайшли підбитий танк Т-72 російського виробництва у Волноваському районі Донецької області. Неподалік танка також знайдено заборонені протипіхотні міни ПМН «Чорна вдова» та «Лєпєсток».

111213

Крім того, правоохоронці знайшли схованки зі зброєю у районі проведення АТО

Поблизу Торецька оперативники СБУ спільно з поліцією знайшли автомат Калашникова з 300 набоями до нього, 2 гранати до гранатомета РПГ-7, протипіхотну міну МОН-50, гранати Ф-1 та РГН та 8 гранат до підствольного гранатомета.

Також на Донеччині СБУ та військові знайшли схрон з автоматом Калашникова і гранатою у Слов’янську, а в селі Семігір’я Бахмутського району Донеччини – гранатомети різних модифікацій, 16 гранат РГД-5 та Ф-1 та велику кількість набоїв.

Також у Луганській області сили АТО виявили гранатомет РПГ-26 та капсуль-детонатори.

У Запоріжжі під час обшуку в квартирі поліцейські знайшли гвинтівку з оптичним прицілом та пристроєм беззвукової стрільби, набої, 10 ножів, залізний стилет.

Встановлено, що зловмисник намагався торгувати не лише зброєю, а й наркотиками.

212223

Зв’язківці ВДВ ЗСУ вдосконалюють свої навички

Військовослужбовці опановують сучасні засоби радіорелейного і тропосферного зв’язку та нові засоби радіоелектронної боротьби.

Програма курсів базується на вивчені засобів зв’язку, які використовуються під час проведення АТО.

31

Поліцейські, вибухотехніки та співробітники ДСНС тренуються знешкоджувати вибухівку в містах у районі проведення АТО

Правоохоронці Маріуполя відпрацювали знешкодження вибухових пристроїв на території підприємства. Навчання показали, як саме треба взаємодіяти усім компетентним службам.

414243444546

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар