Бойовики на сході України навіть на псевдо-парадах 9 травня порушували Мінські угоди – РНБО

Про це сьогодні на традиційному щоденному брифінгу розповів речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник. За його словами, місія ОБСЄ проінспектувала військові паради в окупованих Донецьку та Луганську до  9 травня, що були організовані бойовиками. Всупереч Мінським угодам окупанти вивели на вулиці важке озброєння – танки, гармати та РСЗВ.

За фактами, про які розповів на брифінгу Олександр Мотузяник, за минулу добу внаслідок бойових дій 1 українських військовослужбовець загинув, 2 – отримали поранення. Це сталося внаслідок підриву на протитанковій міні вантажівки, що рухалася у прифронтовій зоні.

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші лише 1 раз ввечері – у Попаснянському районі.

Донецький напрямок

Противник порушив режим тиші на Світлодарській дузі та Авдіївці. Всього відбулося 8 ворожих обстрілів, майже всі – у другій половині дня.

Маріупольський напрямок

НЗФ 6 разів порушили режим тиші у Старогнатівці та Широкиному. Зазначимо, що 1 раз окупанти відкривали вогонь з БМП-2. Здебільшого обстріли відбулися ввечері, вже після заходу сонця.

Продовжується постачання на окуповану територію паливно-мастильних матеріалів з території РФ

До м. Луганськ зафіксовано прибуття залізничного ешелону з дизельним паливом (700 тонн).

Втрати противника за минулу добу

3 поранених бойовиків зі складу одразу трьох підрозділів НЗФ – так званих «3-ї окремої мотострілецької бригади», «11-го окремого мотострілецького полку» «1-го армійського корпусу» – бандформування «ДНР», «2-ї окремої мотострілецької бригади» «2-го армійського корпусу» – бандформування «ЛНР». ГУР МОУ повідомляє, що через постійні бойові втрати у лавах противника зростає кількість російських окупантів, які хочуть повернутися додому. Військовослужбовці 1 та 2 АК ЗС РФ виявляють бажання повернутись до Росії. Щоб стримати цей потік, командування російських окупаційних військ погрожує звільняти їх з «вовчим квитком» – без права на грошові виплати та соціальні пільги.

Українські правоохоронці продовжують вилучати нелегальну зброю на Донеччині

У м. Лиман поліцейські вилучили два заряди для підствольного гранатомета у місцевого мешканця.

Також мешканець Слов’янська добровільно здав 3 тротилові шашки та детонатор.

1112

Служба безпеки України знешкодила терористичну групу на Херсонщині

Оперативники затримали бойовиків, відповідальних за вибух у Новоолексіївці Генічеського району 14 квітня. Внаслідок цього теракту одна людина загинула та шестеро зазнали поранень. Під час розслідування правоохоронці попередили ще один вибух. Вилучено майже 40 кг пластиду.

2122

За інформацією ГУР МОУ, окупанти розпочали демонтаж та вивезення на металобрухт обладнання Шахти 2-біс у Горлівці та заводу гідрообладнання в м Ірміно.

ІАЦ РНБО
Поширити:

Залишити коментар:

коментар