РНБО стверджує, що бойовики зменшили інтенсивність обстрілів

Луганський напрямок. Знову затишшя – не зафіксовано жодної ворожої провокації.

Донецький напрямок. Тривають бойові дії низької інтенсивності.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, ворог як і раніше провокує українських військових на відкриття вогню у відповідь поблизу Авдіївки, обстрілюючи їх позиції з гранатометів та стрілецької зброї. Інші епізоди порушення тиші ворогом зафіксовані в районі Світлодарського водосховища та Донецького летовища.

Маріупольський напрямок

Ситуація дещо стабілізувалася. Противник не застосовував важке озброєння. Короткотривалі ворожі провокації відбулися у Гранітному, Гнутовому та Широкиному.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає. Втім троє військових отримали поранення в результаті підриву на невстановленому вибуховому пристрої поблизу селища Бахчовик Волноваського району. Після надання медичної допомоги військовослужбовці повернулися до свого підрозділу.

Українські спецслужби викривають «схеми» поплічників бойовиків

Зокрема, у Луганській області СБУ виявила незаконну діяльність бізнесмена, який фінансував бандитів т.зв. «ЛНР». Чоловік зареєстрував підприємства на тимчасово  неконтрольованій території Луганської області та продавав там газ, метан і  продовольчі товари сплачуючи «податки» до «бюджету ЛНР». Підозрюваний затриманий, триває слідство.

Черговий бойовик вирішив повернутися на вільну Україну за допомоги програми СБУ «На тебе чекають вдома»

Мешканець Сєвєродонецька перебував у складі НЗФ під керівництвом ватажка казаків Дрьомова з травня 2014 року. Колишній бойовик на власні очі побачив як банд формування грабували та катували мирних громадян, відбирали у них майно. Дізнавшись про програму СБУ, чоловік полишив їх лави та отримав шанс повернутися до нормального життя у разі співпраці з правоохоронними органами. До вашої уваги – пряма мова колишнього бойовика.

Правоохоронці виявляють схованки зі зброєю у прифронтовій зоні

У місті Щастя Луганської області СБУ виявили схрон, що містив зенітно-ракетний комплес «Ігла», гранатомет РПГ-26, тротил та три ящики з набоями калібру 7,62 мм.

11

Біля Старогнатівки, що на Донеччині, спецслужби спільно з поліцією викрили спробу незаконного перевезення партії вибухівки

Під час обшуку автомобіля, що прямував до Гранітного, правоохоронці знайшли шість тротилових шашок, 126 детонаторів та протипіхотну міну МОН-50.  Водій зізнався, що вантаж мав бути доставлений до Волновахи, звідки вибухівка мала потрапити в мирні області України.

2122

Українські захисники на Луганщині не втрачають часу і продовжують тренуватися, щоб у разі небезпеки дати відсіч ворогу

На одному з полігонів Луганської області військовослужбовці успішно провели стрільби з гранатометів та мінометів калібру 82-мм. Нагадаємо, що тренування проходили на достатній відстані від лінії зіткнення, адже Збройні Сили України дотримуються Мінських домовленостей, які передбачають відведення важкого озброєння, в тому числі калібром менш 100 мм. Окремою групою тренувалися снайпери, які маскувалися від ворога та стріляли з різних модифікацій снайперських гвинтівок.

DCIM100GOPROGOPR0712.3233

Поширити:

Залишити коментар:

коментар