Бойовики посилюють свої передові підрозділи на Донецькому напрямку технікою та особовим складом – РНБО

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО, станом на 29 квітня, повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Противник тричі порушив режим тиші. Такі інциденти відбулися у Щасті та с. Новотошківське (Бахмутська траса). В усіх випадках НЗФ вели вогонь в темну пору доби.

Донецький напрямок

Вчора відбувся один, але дуже потужний ворожий обстріл по позиції «Шахта «Путилівська» (також відома як «Шахта «Бутовка-Донецька»). Противник застосував міномети одразу кількох калібрів – 82 та 120 мм. По наших позиціях було випущено понад 40 мін. Вогонь вівся близько 2 годин.


для збільшення – клікайте карту

Інформація ГУР МОУ

Противник посилює свої передові підрозділи на Донецькому напрямку. Зокрема, у район Донецького аеропорту прибула батарея гармат «Рапіра», батарея гаубиць Д-30 та взвод гаубиць «Мста-Б».  З Донецька у напрямку Спартака перекинуто до роти бойовиків. Як розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, до Олександрівки прибули 2 САУ, 2 БМП, вантажівка з живою силою. Здебільшого це підрозділи так званої «100-ї окремої моторстрілецької бригади 1 –го армійського корпусу» бандформування «ДНР». В Ясинувату прибули 2 вантажівки з особовим складом так званої «11-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу» бандформування «ДНР». Планується ротація загонів противника на підступах до Авдіївської промзони.

Маріупольський напрямок

Тут традиційно відбулося найбільше обстрілів. Зокрема, вчора зафіксовано 10 потужних мінометних обстрілів з боку противника. Під час цього окупанти випустили по наших позиціях понад 130 мін. Також активізувалися ворожі снайпери. Основні гарячі точки: Красногорівка, Мар’їнка, передмістя окупованого Докучаєвська та Широкине. Всього на Маріупольському напрямку вчора відбулося 19 ворожих обстрілів.

Вчора ввечері внаслідок підриву на розтяжці отримав осколкові поранення рук та ніг мешканець прифронтового с. Гранітне. Постраждалого було доставлено до Волноваської міської лікарні. Закликаємо усіх дотримуватися правил особистої безпеки під час перебування на лінії розмежування та звертати увагу на попереджувальні написи.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців було поранено у с. Широкине.

Українські патріоти допомагають мешканцям прифронтових територій

Активісти і волонтери з Рівненщини привезли для малозабезпеченних сімей у Луганській області холодильники, посуд, продукти та товари першої необхідності. Волонтери відвідали Гірське та Кримське, щоб допомогти вихованцям місцевих шкіл. Також декілька тонн товарів першої необхідності було роздані жителям селищ Трьохізбенка, Лопаскине, Лобачеве та Кряківка. Крім того, волонтери передали мікроавтобус для військовослужбовців груп цивільно-військового співробітництва.

Підрозділи ЗСУ продовжують посилені тренування

Військовослужбовці Сумського батальйону НГУ взяли участь у масштабних навчаннях з пошуку та знешкодження диверсійно-розвідувальних груп умовного противника.

На Львівщині у навчальному центрі НГУ курсанти провели практичні заняття з підривної справи.

27 гвардійців закріпили набуті раніше теоретичні знання про вибухові речовини та процес проведення вибуху.

Луцькі нацгвардійці взяли участь у антитерористичних навчаннях.

Навчання проходили на залізничному вокзалі. За легендою його захопили терористи, які заклали бомбу біля будівлі вокзалу, а також взяли троє заручників, вимагаючи автомобіль та гроші. Після блокування та перемовин пройшла силова фаза, і терористів знешкодили.

11121314

Волонтери-інструктори провели для співробітників Торецького відділення поліції курс тактичної медицини

Під час занять поліцейські отримали практичні навички бійця-рятувальника, оволоділи прийомами швидкого та ефективного надання першої медичної допомоги пораненому. Правоохоронці вчилися виносити людей з поля бою, зупиняти кровотечі, надавати медичну допомогу собі та товаришу.

21222324252627282929-129-229-3

На Львівщині проходить бойова підготовка та злагодження армійської розвідки.

Військові продемонстрували дії підрозділу в ході оборонного бою з переходом до рейдових дій.

Особлива увага була приділена досвіду проведення АТО та переходу українського війська до стандартів країн-членів НАТО. Бійці використовують елементи навчальної програми «Бойова Армійська Система», яка є базовою платформою для навчання розвідників, десантників та військовослужбовців Сил спеціальних операцій. Згодом система буде доповнена та інтегрована в усі види та роди військ ЗСУ.

313233343536

Розвивається Литовсько-польско-українська бригада

Цього разу вояки провели спільні навчання з пожежниками Любліна. Разом вони виконали завдання з евакуації заблокованих та поранених людей, і локалізували пожежу.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

За 15 кілометрів від Гранітного на дорозі до Старогнатівки правоохоронці виявили міну з тротилом та запалом.

Українські сапери оперативно знешкодили вибуховий пристрій.

За інформацією ГУР МОУ, з Росії прибуло чергове підкріплення для бойовиків

Вчора на станцію Дебальцеве прибув ешелон з військовою технікою (3 танки, 2 установки «Град»,  2 вантажівки), 3 критих вагони та 4 цистерни з паливно-мастильними матеріалами (200 тонн).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар