РНБО: проросійські терористи самі порушують режим тиші і самі просять перемир’я (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Луганський напрямок. Вчора тут було 4 обстріли з боку НЗФ. Усі вони відбулися у Попаснянському районі.

Донецький напрямок. Вчора противник порушив режим тиші на Світлодарській дузі, у Зайцевому та під Авдіївкою. Здебільшого це було у другій половині дня. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з використанням мінометів.

Маріупольський напрямок. Обстановка на цьому напрямку залишається найскладнішою. Противник порушує режим тиші по всьому фронту та застосовує міномети й бронетехніку. Три основні «гарячі точки» – це Мар’їнка, околиці Докучаєвська та Широкине. Ворог активізувався у другій половині дня і посилив вогонь після заходу сонця. Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, зокрема 7 мінометних.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовця було поранено у Мар’їнці. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Втрати противника за минулу добу: 4 загиблих та 6 поранених окупантів у районі авдіївської промзони. Також внаслідок «дружнього» вогню отримали поранення 3 бойовиків зі складу так званої «100-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу» бандформування «ДНР».

СБУ допомогла воз’єднатися сім’ї на Луганщині за допомогою програми «На тебе чекають вдома»

До чоловіка-мешканця Луганської області повернулися мати та син, які перебували у лавах бандформування «прізрак». Колишніх бойовиків буде звільнено від кримінальної відповідальності за умови співпраці з правоохоронними органами. До вашої уваги – відео з сім’єю.

Збройні Сили України зміцнюються завдяки патріотам, які з перших днів АТО стали на захист Батьківщини

Президент України зустрівся з воїнами добровольчих підрозділів, які наразі служать в лавах ЗСУ. Бійці батальйонів «Айдар», «Донбас-Україна», «Карпатська Січ» своєю звитягою та сміливістю стали прикладом для інших. Під час зустрічі військові продемонстрували навички керування безпілотниками Fly-Eye (Флай-Ай) та САУ «Піон». Глава держави вручив нагороди військовослужбовцям ракетних військ та артилерії, які брали участь в АТО.

1112

На Харківщині проходить навчання нове покоління майбутніх сержантів.

Курсанти Харківського університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба взяли участь у навчаннях з тактичної, інженерної та військово-медичної підготовки. Курсанти провели навчальні стрільби, займалися розвідкою місцевості та вчилися  правилам поведінки з мінами та вибухівкою.

21222324252627282929-1

Також офіцери Національної академії НГУ у Харкові провели практичні заняття з вогневої підготовки.

Військові виконували контрольні стрільби з пістолета та склали нормативи зі збирання та розбирання зброї і споряджання та розряджання магазинів.

3132333435

За інформацією ГУР МОУ, з Росії прибуло чергове підкріплення для бойовиків

До Іловайська прибув ешелон з дизельним пальним та військовою технікою (3 танка, 2 установки «Град» та 2 САУ). До Харцизька прибуло 8 танків Т-72, 4 БМП-2, 4 БМД-2 та 6 гаубиць Д-30. Також військову техніку було доставлено з території Росії до Новоазовська та Краснодона. Також днями очікується надходження понад 1 млрд російських рублів для потреб бандформування «ДНР».

ЄМБЛЕМА ГУР-1

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар