РНБО: Українські силовики затримали інформатора бойовиків (ВІДЕО, ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані щодо ситуації в зоні АТО 26 квітня.

Луганський напрямок

Вчора відбулося 7 ворожих обстрілів, зокрема 1 мінометний. Противник порушує режим тиші по всьому фронту – у Станиці Луганській, Щасті, на Бахмутській трасі та в Попаснянському районі.

Донецький напрямок

Ворог порушив режим тиші у Зайцевому та Авдіївці. Традиційно окупанти активізуються у другій половині дня. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, зокрема 1 мінометний.

Вчора у сел. Зайцеве військовослужбовці ЗСУ взяли в полон бойовика. Затриманого передано співробітникам СБУ.

Маріупольський напрямок

Вчора було найбільше обстрілів з боку НЗФ – 29. Епізодично окупанти застосовують міномети (за минулу добу на Маріупольському напрямку ворог випустив до 30 мін). Зокрема, в Мар’їнці бойові дії велися понад 10 годин. Сили АТО неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 5 – було поранено.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, втрати противника за минулу добу: 1 загиблий та 2 поранених зі складу так званого «9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти» і так званого «3-го окремого батальйону спеціального призначення» «1-го армійського корпусу» бандформування «ЛНР».

ГУР МОУ оприлюднило інформацію про деякі підрозділи ЗС РФ, які наразі перебувають на окупованому Донбасі:

  • у Донецьку – підрозділ 24-ї окремої бригади спецпризначення (Новосибірськ);
  • у Новоазовську – до роти зі складу 45-ї окремої бригади спеціального призначення Повітряно-десантних військ (Кубінка, Московська область).
  • у Первомайській агломерації – сучасні мобільні комплекси радіоконтролю «Свет-КУ» (прийняті на озброєння в російській армії у 2012 р.).

Українські силовики затримали інформатора бойовиків у Мар’їнському районі Донецької області

Він передавав ворогу інформацію про переміщення військової техніки та українських підрозділів. До вашої уваги – відеозізнання інформатора.

Українські правоохоронці вилучають незаконні зброю та боєприпаси в районі проведення АТО

Торецькі поліцейські виявили протитанкову керовану ракету у місцевого мешканця. Зі слів чоловіка, він знайшов зброю у лісосмузі поблизу місця проведення бойових дій та вирішив залишити її собі.

1112

Ще 6 артилерійських снарядів виявила мобільна група маріупольської поліції поблизу села Приазовське Першотравневого району.

21

На Миколаївщині відбулися навчальні збори гвардійців радіаційного хімічного біологічного захисту

Заняття проводилися в умовах, максимально наближених до бойових.

31323334353637383939-1

Протягом минулого тижня за підтримки волонтерів та благодійного фонду особовий склад Одеського загону морської охорони проходив тренування з тактичної медицини.

За легендою навчань, на кораблі морської охорони стався вибух, під час якого були поранені бійці.

Бойові товариші евакуювали «поранених» з пошкодженого корабля на бортовий човен. Наприкінці практичних занять було проаналізовано всі недоліки.

414243

На Харківщині добігли кінця заняття нацгвардійців з вогневої підготовки та водіння автомобільної техніки.

Перший тиждень був присвячений стрільбі з пістолета Макарова, автомата Калашникова, РПГ та снайперської гвинтівки Драгунова. Протягом другого тижня особовий склад вчився керувати вантажівками.

515253545556

Українські благодійники продовжують допомагати мешканцям прифронтових міст та бійцям АТО

Днями з Рівненщини на звільнені території вирушили машини з їжею, засобами гігієни та іншим майном.

До збору найнеобхідніших речей долучилися студенти, ветерани АТО та представники релігійних організацій.

6162

Президент України підписав указ про нагородження 219 військовослужбовців. Ці орденоносці брали участь у боях з окупантами в Донецькому аеропорту, на Дебальцівському плацдармі та в інших «гарячих точках». 11 військових отримали нагороди посмертно.

За інформацією ГУР МОУ, окупанти отримали чергове підкріплення з Росії

На станцію Ровеньки прибуло п’ять цистерн з паливно-мастильними матеріалами. У Луганськ прибув ешелон з 70 одиницями бронетехніки.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар