У зоні АТО захопили бойовика-мародера і розмінували газопровід (ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За минулу добу обстановка в районі проведення АТО незначно покращилася. Знизилася кількість обстрілів позицій українських військ. На окремих ділянках фронту – Станично-Луганському районі, Первомайській агломерації, Світлодарській дузі, Донецькому аеропорту встановилося повне затишшя.

Луганський напрямок

НЗФ порушили режим тиші 4 рази. У Щасті зафіксовано ворожий мінометний обстріл. Поблизу Трьохізбенки відбулося кілька перестрілок.

Донецький напрямок

Тут відбулося 5 ворожих обстрілів. Всі, крім одного були мінометними. По позиціях українських військ противник випустив понад 70 мін. Ворог порушив режим тиші у Зайцевому та Авдіївці.

Маріупольський напрямок

Місця найбільшої активності окупантів – Березове та Широкине. Здебільшого ворог порушував режим тиші у темну пори доби. Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено. Це сталося на Донецькому напрямку, під Зайцевим та Авдіївкою.

СБУ затримала бойовика. Встановлено, що затриманий брав активну участь в мародерстві у Маріуполі навесні 2014 року. Після звільнення міста зловмисник переховувався на орендованих квартирах, очікуючи на нові вказівки від своїх «кураторів». Під час затримання співробітники СБУ вилучили у нього два пістолети Макарова із набоями.

Також правоохоронці продовжують вилучати нелегальну зброю та боєприпаси в прифронтових районах.

Прикордонники Краматорського загону виявили схованку зі зброєю в селі Неліпівка Торецької міської ради. У схроні знаходилися набої різного калібру, постріли до підствольного гранатомета, ручні гранати, а також гранатомет РПГ-22.

Українські військові продовжують вдосконалювати бойові навички. На полігоні навчального центру ВДВ ЗСУ курсанти взяли участь у ротному тактичному навчанні.

Майбутні офіцери відпрацювали дії ротно-тактичної групи у складі сил з прикриття ділянки державного кордону, здійснили марш, зайняли вигідний рубіж, а також займалися організацією ведення оборонного бою та переходу в наступ.

Також вчора на Сумщині завершився польовий вихід підрозділу спеціального призначення НГУ. Навчання проводилося в обстановці, максимально наближеній до бойової, з максимальним фізичним навантаженням.

Днями було відновлено ремонтні роботи на газопроводі високого тиску «Мар’їнка — Красногорівка». Під час попереднього огляду місцевості було виявлено 2 гранати ПГ-22, що не розірвалися. Нагадаємо, це третя спроба ремонту у 2016 році. Перші дві спроби зазначали невдачі через обстріли з боку НЗФ.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар