РНБО: кількість обстрілів позицій українських військ зменшилася (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За минулу добу кількість обстрілів позицій українських військ зменшилася. Водночас ворог активно застосовує важке озброєння – за статистикою, кожен другий обстріл  мінометний і прицільний. За підрахунками, вчора окупанти випустили в бік українських військ понад 70 мін. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Пише ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Вчора було тихо.

Донецький напрямок

Обстріли українських позицій вчора відбулися в районі Горлівки, Верхньоторецького, Авдіївки та на дальніх підступах до Донецького аеропорту. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 9 ворожих обстрілів, зокрема 7 мінометних.

Маріупольський напрямок

Двома «найгарячішими точками» були Мар’їнка та Широкине. Здебільшого ворог відкривав вогонь вже після заходу сонця. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема 4 – мінометних.

Інформація військової розвідки

Вчора до складу так званого «9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти 1-го армійського корпусу» бандформування «ДНР» (місце постійної дислокації – Новоазовськ) прибув черговий російський підрозділ, укомплектований переважно вихідцями із Дагестану та Чечні.

За минулу добу внаслідок бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, 5 – було поранено. Ці  втрати українські війська понесли на Донецькому напрямку.

За інформацією ГУР МОУ, днями зафіксовано чергові втрати ворога: один загиблий зі складу так званої «7-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу» – бандформування «ЛНР» (місце постійної дислокації – Дебальцеве). Ще двоє бойовиків отримали поранення.

ГУР МОУ розповіло про плани окупантів до 9 травня

Командування російсько-окупаційних військ планує активізувати бойові дії з пропагандистською метою. Зокрема, розглядаються варіанти проведення наступальних бойових дій на Донецькому напрямку, а також захоплення неконтрольованих населених пунктів у т.зв. «сірій зоні» на Маріупольському напрямку.

Окрім цього, окупанти готуються до параду. Через відсутність елементів парадної форми одягу, для виготовлення парадних поясних ременів вже закуплено білий лінолеум, а замість парадних білих рукавичок – бойовики носитимуть жіночі. Для залучення місцевих мешканців передбачається видача продуктових наборів (китайська гречка) та парадної атрибутики (російських прапорців, георгіївських стрічок, транспарантів радянських та сучасних «вождів»). Цей реманент привезуть з Росії черговим гуманітарним конвоєм.

Поліцейські Слов’янська затримали чоловіка, який називав себе «народним мером Миколаївки»

Встановлено, що після наступу українських військ у липні 2014 р., сепаратист втік до Росії. Після повернення на Донбас він одразу ж був затриманий.

Слов’янські правоохоронці знешкодили розтяжку на околиці міста

Поліцейські оточили небезпечну зону, щоб убезпечити мирних мешканців. Далі працівники піротехнічної служби ДСНС знешкодили пастку.

11121314

Правоохоронці вилучають зброю та боєприпаси у районі проведення АТО

У Сєверодонецьку на Луганщині СБУ спільно з Військовою службою правопорядку виявила схрон з 50 тисячами набоїв різного калібру, 100 ручними гранатами, 448 гранатами до підствольного гранатомета, 40 протитанковими мінами, 12 гранатометами та майже 21 кг тротилу. Встановлено, що цей «арсенал» був викрадений бойовиками  у Сєвєродонецьку під час окупації міста у 2014 році.

212223

Лозівський міськрайонний суд Харківської області виніс вирок диверсанту – 5 років за ґратами. Нагадаємо, що його затримали у лютому відразу після мінування колії на перегоні Павлоград-Лозова вибуховим пристроєм на основі протитанкової міни ТМ-62.

3132

Тривають навчання українських військових

На Одещині курсанти вдосконалили навички практичного водіння БМП, БТР, а також вантажних автомобілів «ЗіЛ» та «Урал».

Протягом всього маршруту створювалися умови, наближені до реального бою. Такі заняття розвивають у водіїв уважність, а також дозволяють їм оцінити можливості техніки.

414243444546

На стрільбищі навчального центру Національної академії НГУ на Харківщині курсанти інженерно-технічного факультету провели бойове гранатометання.

Виконанню цих вправ передувала теоретична підготовка.

5152

Також у навчальному центрі ВДВ у Житомирі контрактники склали присягу на вірність українському народу.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар