Через значні втрати під Авдіївкою бойовики провели ротацію – РНБО

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО, станом на 18 квітня, повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

ГУР МОУ повідомляє про понад 100 загиблих бойовиків

Через значні втрати під Авдіївкою (понад 100 загиблих бойовиків за півтора місяця), з передової відведено більшу частину підрозділів так званого «10-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу» бандформування «ДНР». Натомість туди зайшли свіжі сили з трьох інших так званих «бригад» окупантів.  Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

Противник здійснив 5 обстрілів позицій українських військ (зокрема, 1 мінометний). Противник порушує режим тиші по всьому фронту – від Станиці Луганської до Попасної і робить це здебільшого в темну пору доби або в сутінках.

Донецький напрямок

Вчора обстановка принципових змін не зазнала. Окупанти активно застосовують міномети і бронетехніку по всій лінії фронту. Місця найбільш запеклого протистояння також традиційні – Світлодарська дуга, північне передмістя Горлівки, авдіївська промзона, Донецький аеропорт. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 45 ворожих обстрілів (кожен третій – з важкого озброєння).

Маріупольський напрямок

Тут різко зросла кількість ворожих обстрілів. Найбільш гарячі точки – Мар’їнка, околиці Докучаєвська (зокрема українські блокпости та КПВВ на трасі Донецьк – Маріуполь), а також Широкине. Вчора противник двічі застосував міномети, і 1 раз ствольну артилерію (122-мм САУ «Гвоздика»). Всього по українських позиціях було випущено не менше 20 мін та 20 снарядів. За минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 29 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено в Пісках внаслідок обстрілу. Також 1 військовослужбовець вчора загинув в Станиці Луганській: він підірвався на фугасі, рухаючись автомобілем. Співробітник ДПСУ отримав поранення вже сьогодні, після опівночі. Нагадаємо, це також сталося у Станиці Луганській.

Також ГУР МОУ оприлюднило інформацію про вчорашні втрати противника.  Зокрема, загинув 1 та отримали поранення 3 диверсантів зі складу «11-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу» бандформування «ДНР».

Крім того, поблизу м. Первомайськ внаслідок підриву боєкомплекту загинули 6 бойовиків зі складу так званої «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу» бандформування «ЛНР».

Нещодавно сили АТО збили ворожий БПЛА

Це сталося поблизу с. Новоселівка Волноваського району Донецької області. Збитий апарат «ZALA 421-04M» російського виробництва призначений для спостереження за складних метеоумов та для скидання невеликих вантажів. Зазначимо, що після польотів ворожих БПЛА різко збільшувалися обстріли позицій українських військ у цьому районі. Наразі інформацію з трофея вивчають співробітники СБУ.

260397_1

Поширити:

Залишити коментар:

коментар