За минулу добу у зоні АТО загинув 1 військовий (РНБО)

Луганський напрямок. Противник порушив режим тиші поблизу Трьохізбенки і Золотого. Всього відбулося 4 ворожих обстріли, з них 1 мінометний.

Донецький напрямок. Противник різко збільшив кількість обстрілів з важкого озброєння. Зокрема, ворог 22 рази застосував міномети (випущено близько 150 мін), тричі – бронетехніку, двічі – 152-мм артилерію (випущено близько 20 снарядів). Звертаємо Вашу увагу, що нерідко ворог веде вогонь одразу з декількох видів важкого озброєння одночасно. Спокійних ділянок на фронті немає. Сили АТО регулярно та ефективно ведуть вогонь у відповідь.

Найбільш потужні перестрілки відбулися північніше Горлівки, на ділянці фронту Горлівка – Ясинувата, західніше та південніше Авдіївки.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 63 ворожі обстріли (кожен другий – з важкого озброєння).

Противник несе втрати під Авдіївкою

За інформацією ГУР МОУ, 12-13 квітня загинув 1 та отримали поранення 3 окупантів зі складу так званого «11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), 3-ї (Горлівка) та 100-ї (Донецьк) окремих мотострілецьких бригад 1-го армійського корпусу» – бандформування «ДНР».

Маріупольський напрямок

Порівняно з вівторком, вчора було дещо спокійніше. Епіцентром бойових дій була Мар’їнка, де відбулася низка ворожих снайперських обстрілів. Південніше, поблизу Новогнатівки і Водяного, противник застосував 120-мм міномети. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 13 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 1 – було поранено. Ці втрати сили АТО понесли на Донецькому напрямку внаслідок ворожих обстрілів.

За інформацією ГУР МОУ, на окуповану територію прибуло чергове підкріплення до бойовиків з Росії

На станцію Іловайськ приїхав ешелон зі 120 т боєприпасами та 80 т матеріально-технічних засобів для ведення бойових дій.

На станцію Харцизьк прибув ешелон з військовою технікою (2 танки), 240 т паливно-мастильних матеріалів та 80 т матеріально-технічних засобів.

В Комсомольське привезли 12 БПЛА.

В Луганськ заїхало 10 вантажівок з особовим складом та боєприпасами.

До Новоазовська прибув підрозділ зі складу 45-ї окремої бригади спеціального призначення (місце постійної дислокації – м. Кубінка Московської області) повітряно-десантних військ ЗС РФ.

Співробітники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні провели огляд території в районі Зайцевого

Представники місії та ЗМІ поспілкувалися з місцевими мешканцями та військовослужбовцями ЗСУ, зняли на камеру подвір’я, пошкоджені обстрілами бойовиків.

1112131415

Поліцейські спіймали пособника бойовиків

Ним виявився мешканець села Карлівка Мар’їнського району Донеччини, який у 2014 році був найнятий ворогом для будівництва блокпосту та збройного патрулювання села. Перед початком активних бойових дій чоловік залишив лави окупантів та повернувся додому.

Тривають навчання українських військових

Днями офіцери-випускники Військового інституту телекомунікацій та інформатизації підвищили професійну майстерність на зборах у тренувальному центрі у Полтаві. З урахуванням досвіду АТО офіцери вдосконалили навички з тактичної, вогневої, інженерної та спеціальної підготовки, тактичної медицини, військової топографії, а також водіння бойових машин.

2122232425

Днями на Одещині більше 100 морських піхотинців ВМС ЗСУ склали присягу на вірність українському народу.

Церемонії передували іспити на смузі перешкод: подолання інженерних загороджень, водних перешкод, «зараженої» ділянки місцевості, знешкодження умовного противника, пересування пересіченою місцевістю тощо.

313233343536

На Дніпропетровщині правоохоронці не допустили несанкціоноване перевезення зброї з району проведення АТО.

З автомобіля, що прямував із Запоріжжя до Києва, співробітники СБУ вилучили автомат Калашникова з магазином та набоями, 10 ручних гранат, 2 протипіхотні міни та 4 протитанкові гранатомети.

4142

Ще одного торгівця зброєю затримала СБУ на Житомирщині.

Правоохоронці затримали чоловіка при спробі збуту майже 1,5 кг тротилу та 2 гранат Ф-1.

515253

У селі Трьохізбенка Новоайдарського району на Луганщині поліцейські виявили схрон, з якого вилучили 7 гранат, майже півкілограма вибухівки та більше 30 набоїв калібром 7,62 мм.

Інший схрон було знайдено поблизу с. Титарівка Старобільського району Луганської області. У ньому виявили близько 1000 набоїв різного калібру, 1 гранатомет та 3 гранати.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар