Проросійські терористи взяли у заручники співробітника місії ООН – РНБО

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО, станом на 13 квітня, повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Відбулося 5 ворожих обстрілів. З них 2 відбулося під Станицею Луганською та 3 – під Трьохізбенкою. Майже в усіх випадках сили АТО були змушені відкривати вогонь у відповідь.

Донецький напрямок

Обстановка в цілому незмінна і важка. Ворог активно порушує режим тиші по всьому фронту і застосовує важке озброєння. Найгарячіші точки, як завжди, – Луганське, Зайцеве, Майорськ та Авдіївка. У промзоні Авдіївки вже звичними стали кількагодинні ворожі обстріли українських позицій. Кулі та снаряди противника долітають і до житлових кварталів. Внаслідок одного з таких артударів вчора було пошкоджено загальноосвітню школу у Авдіївці. На щастя, при цьому ніхто не постраждав.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко,по всій лінії фронту ворог активно застосовує міномети та бронетехніку. Традиційно найбільше ворожих обстрілів трапляється у другій половині доби, особливо після заходу сонця. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 53 ворожих обстріли (близько 40% – з важкого озброєння).

Маріупольський напрямок

Тут обстановка загострилася. Найгарячіші точки – Мар’їнка, Новотроїцьке та Широкине. Окрім серії мінометних обстрілів, противник активно застосовує БМП, а також снайперів. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 29 ворожих обстрілів.


д
ля збільшення – клікайте карту

Російський «воєнторг» не припиняє поставок озброєння та військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів для потреб НЗФ «ДНР/ЛНР»

Як повідомляє ГУР МОУ, вчора було зафіксовано прибуття ешелону з паливно-мастильними матеріалами до Краснодона; до Дебальцевого прибув ешелон з близько двомастами тоннами боєприпасів; а у Іловайськ заїхало 12 танків та 18 бойових броньованих автомобілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 8 – було поранено (всі  – на Донецькому напрямку). Зокрема, 3 військовослужбовців отримали поранення внаслідок обстрілів, ще 5 – внаслідок підриву нашої БМП на фугасі.

Кілька днів тому окупанти взяли у заручники та тримають у підвалі в Донецьку співробітника місії ООН, громадянина України з дипломатичним імунітетом

Представники НЗФ утримують його під надуманим приводом та не допускають представників міжнародних гуманітарних місій. Українська дипломатія докладає зусиль до його звільнення.

Триває навчання українських військових

На Чернігівщині на базі навчального центру Сухопутних військ ЗСУ тривають навчання з тактичної медицини за участю представників медичного корпусу Королівської армії Великобританії. Після завершення курсу кожен з учасників отримує аптечку, яка знаходиться на озброєнні Збройних сил Об’єднаного Королівства.

11121314

На одному з полігонів Луганщини військові сапери ЗСУ провели спеціальні заняття з бойового злагодження екіпажів установки розмінування на базі самохідної гаубиці «Гвоздика». До занять залучалися начальники інженерних служб та екіпажі механізованих бригад на Луганському напрямку.

Правоохоронці вилучають зброю та боєприпаси в районі проведення АТО

Днями на околицях Красноармійська на Донеччині співробітники СБУ виявили схованку, із якої було вилучено три гранатомети, два постріли до них, сім гранат, майже один кілограм тротилу та велику кількість набоїв різного калібру.

2122212223242526

Також біля села Гродівка Красноармійського району Донецької області військовослужбовці НГУ виявили ящики з боєприпасами до зенітної установки, автомату Калашникова та ящик з гранатами.

31323334

Через контрольний пункт в’їзду виїзду «Новотроїцьке» до неконтрольованої території прослідували два вантажних автомобілі з 20 тоннами побутової хімії від Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар