РНБО: на Донбасі працюють проросійські снайпери (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Луганський напрямок

Противник вчора бойової активності не проявляв.

Донецький напрямок

Епіцентром бойових дій і надалі залишається Авдіївка. Майже половина усіх ворожих обстрілів українських позицій на Донецькому напрямку припадає на промзону цього міста. Туди за минулу добу впало більше півсотні мінометних снарядів бойовиків. Надвечір активними були ворожі снайпери. А близько опівночі ворог атакував тамтешні українські позиції зі 122-мм самохідних артилерійських установок «Гвоздика». Внаслідок одного з таких артобстрілів з боку окупантів в Авдіївці загинула літня жінка, і було пошкоджено 2 будинки. Наші військові з метою захисту власних, а також життів мирних жителів й надалі змушені відкривати вогонь у відповідь.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, також ворог не припиняє здійснювати воєнну розвідку. Так, вчора поблизу Авдіївки співробітники СБУ збили ворожий БПЛА «Орлан-10» російського виробництва. Розробник БПЛА – ТОВ «Спеціальний технологічний центр» (Санкт-Петербург). Такою складною технікою у лавах ворога керують лише російські фахівці.

111213141516

Неспокійною залишається обстановка і на інших рубежах оборони. На Світлодарській дузі відбулися обстріли НЗФ з використанням бронетехніки. Ворог продовжує мінометні обстріли у передмістях Горлівки та поблизу Донецького аеропорту. Перед заходом сонця по українських позиціях поблизу Пісків працював ворожий снайпер.

Маріупольський напрямок

НЗФ здійснили артилерійський обстріл на південь від Павлопільського водосховища, випустивши по українських позиціях більше 10 снарядів. Також провокації ворога відбулися на інших ділянках фронту – у Широкиному, Гнутовому та Новотроїцькому. Активними були ворожі снайпери поблизу Мар’їнки. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку  відбулося 15 обстрілів наших позицій, абсолютна більшість яких – прицільна.

Українська військова розвідка підтверджує нові факти постачання з території Росії озброєння та військової техніки, а також паливно-мастильних матеріалів для потреб бойовиків, а також російських регулярних військ: у Іловайськ прибули два ешелони з озброєнням та військовою технікою (у т.ч. чотири танки Т-72), боєприпасами та 280 тоннами дизельного пального; до Харцизьку прибув ешелон з озброєнням, військовою технікою та 160 тоннами пального.

Як повідомляє ГУР МОУ, зафіксовано зростання бойових втрат особового складу ворога

Вчора до моргу у Донецьку доставлено дев’ять загиблих, а до донецьких лікарень – 21 поранений. Водночас стало відомо, що днями загинув один та було поранено п’ять російських військовослужбовців, які напередодні діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп у районі Широкиного.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 5 – отримали поранення. 4 військових було поранено поблизу Авдіївки, ще одного – в районі Донецького аеропорту.

На Чернігівщині співробітники військової контррозвідки СБУ викрили і затримали двох агентів російських спецслужб

Це батько і син, які отримали від ГРУ ГШ ЗС РФ завдання підкуповувати солдатів та офіцерів ЗСУ з метою отримання інформації про бойові частини і підрозділи української армії у районі проведення АТО. Зрадників затримали у пункті пропуску «Сеньківка», коли ті намагалися виїхати до Росії.

У них вилучено важливі папери, які зрадники збиралися передати російським спецслужбам. Відомо, що обидва чоловіки нещодавно отримали російське громадянство.

Також СБУ оголосила про підозру у скоєнні злочину меру Попасної. Йому інкримінують організацію сепаратистського псевдореферендуму та підтримку НЗФ.

Співробітники військової контррозвідки СБУ спільно з вибухотехніками та поліцією попередили диверсію проти українських військових в Донецькій області

У селі Карлівка Мар’їнського району співробітники спецслужби виявили 5 мін з універсальними саморобними запалами на розтяжках. Диверсанти облаштували їх у лісосмузі неподалік дороги, що веде до однієї з військових частин.

21222324

Спецпризначенці Збройних Сил України десантувалися з військово-транспортних літаків і вертольотів

На військовому аеродромі від Вінницею відбулися планові польоти екіпажів військово-транспортних літаків Ан-26 та вертольотів Мі-8.

Під час польотів, в рамках тактико-спеціальних навчань, військові розвідники частин спеціального призначення ЗСУ відпрацювали десантування парашутним способом з повітряних суден в умовний тил противника.

31323334353637383939-139-239-339-439-539-639-739-8

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар