РНБО: Бойова обстановка на Донбасі знову загострилася (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Вчора, у перший понеділок квітня, бойова обстановка на Донбасі знову загострилася. Противник різко збільшив кількість обстрілів наших позицій на всіх напрямках. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Ворог здійснив серію провокацій в районі Станиці Луганської (всі – в темну пору доби). Окрім цього, поблизу с. Новозванівка Попаснянського району, противник застосував міномет. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

«Найгарячішими точками» залишаються Зайцеве, Новгородське та Авдіївка, де окупанти активно використовують міномети. На ключових вузлах оборони, де відстань між нашими і  ворожими позиціями мінімальна, бойові дії знову ведуться в цілодобовому режимі. Адже ворог не припиняє спроб розширити контрольовану територію, тримає на лінії зіткнення важке озброєння і веде щільний вогонь. Також, за інформацією ГУР МОУ, у Зайцевому поблизу школи №15 противник обладнав новий взводний опорний пункт. Окрім цього, неспокійно вчора було на Світлодарській дузі та на підступах до Донецького аеропорту. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 39 ворожих обстрілів (з них 9 мінометних).

Маріупольський напрямок

Тут також було неспокійно по всьому фронту. Поблизу Гранітного наші військові відбили напад ворожої ДРГ, що прибула з протилежного берега Кальміуса з метою захоплення нашого опорного пункту. У Талаківці та Широкиному НЗФ застосували міномети. У Мар’їнці стріляли снайпери окупантів. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів і 1 бойове зіткнення. За  минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 10 – було поранено.

За інформацією ГУР МОУ, бойовики отримали чергове підкріплення з Росії

3 квітня на станцію Краснодон прибули 18 цистерн з паливно-мастильними матеріалами (720 т) та 8 вантажних автомобілів з боєприпасами. Але наступного ж дня 4 цистерни згоріли внаслідок займання пального та розповсюдження вогню на сусідні вагони з вугіллям. Через інцидент зірвано чергові навчання так званої «2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу» – бандформування «ЛНР».

ЄМБЛЕМА ГУР-1

У м. Бахмут Донецької області співробітники СБУ затримали місцевого мешканця, який інформував ворога про розташування  сил АТО в цьому районі

Затриманий вже співпрацює зі слідством, розкаюється у своїй діяльності та закликає окупантів скласти зброю. Далі – пряма мова інформатора.

Також у Бахмутському районі Донецької області співробітники поліції попередили теракт на залізниці. Під бетонною опорою залізничного мосту було виявлено 152-мм артилерійський снаряд з пластидом масою близько 200 гр. На час знешкодження вибухівки рух поїздів тимчасово був припинений.

1112

У Львові співробітники СБУ за сприяння підрозділів внутрішньої безпеки ДПСУ затримали жінку-співробітника прикордонної служби, яка була адміністратором та модератором кількох сепаратистських спільнот у соціальних мережах. Жінка зізналася, що розповсюджувала російську пропаганду та агітувала за створення на території України нових маріонеткових квазідержав, орієнтованих на Росію.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар