РНБО: У зоні АТО значно зменшилася кількість ворожих обстрілів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Одразу ж – добра новина: за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, також значно зменшилася кількість ворожих обстрілів, в тому числі – з важкого озброєння.

Луганський напрямок

Відбулося 2 ворожі провокації на ділянці фронту Попасна – Світлодарськ.

Донецький напрямок

Противник порушив режим тиші у Майорську та на ділянці фронту Авдіївка – Піски; на інших оборонних рубежах вчора було спокійно. Найбільшу кількість обстрілів з боку окупантів вже традиційно зафіксовано в районі Авдіївки, де ворог кілька разів застосував міномети. Обстріли переважно велися вже після заходу сонця. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Противник порушив режим тиші 9 разів, в тому числі тричі – із застосуванням мінометів. Всі вони відбулися у другій половині доби. Найбільшу кількість провокацій НЗФ зафіксовано на ділянці фронту Гнутове – Широкине.

ГУР МОУ оприлюднило відомості по втратах НЗФ за минулі кілька днів

Вчора поблизу Стаханова внаслідок й підриву вантажівки на власному мінному полі загинуло 7 окупантів (у т.ч. – 2 жінки-снайпери) зі складу так званого «6-го окремого мотострілецького полку 2-го армійського корпусу» – бандформування «ЛНР».

3 дні тому до моргу Донецької обласної клінічної лікарні ім. Калініна доставлено 5 загиблих та 3 поранених бойовиків зі складу розвідувального підрозділу так званої «1-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу» – бандформування «ДНР».

Позавчора бойовик зі складу так званого «9-го особливого штурмового мотострілецького полку морської піхоти 1-го армійського корпусу» – бандформування «ДНР» вийшов на власне мінне поле і загинув. Він був п’яний.

3 дні тому на полігоні поблизу м. Торез вояки так званого «1-го армійського корпусу» – бандформування «ДНР» підпалили 2 танки. Один Т-72 згорів, а інший вдалося загасити. Невдоволення окупантів-танкістів викликала відмова командування повернути їх до Росії, а також постійні проблеми з виплатами грошового утримання.

5 днів тому в районі Зайцевого під час виходу ДРГ загинуло 2 окупантів зі складу так званої «3-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу» – бандформування «ЛНР». Відомо прізвище одного з загиблих – Алєксандр Сухарєв з Уфи. Він не дожив кілька днів до свого 29-річчя, оскільки поїхав воювати на Донбас за облудні ідеї «руського міра».

Співробітники СБУ затримали мобілізованого військовослужбовця ЗСУ – командира розвідгрупи, який виявився агентом російських спецслужб

Встановлено, що він передавав ворогу інформацію про розташування бойових позицій своєї частини та місця виконання завдань розвідувальними групами ЗСУ. За завданням своїх «кураторів» зрадник схиляв військовослужбовців своєї розвідгрупи до переходу на бік окупантів. За це йому була обіцяна «хлібна» посада у злочинній організації «Міністерство оборони «ДНР» та житло.

Співробітники поліції затримали у Слов’янську пособників ворога. Встановлено, що вони брали активну участь в організації сепаратистського псевдореферендуму в травні 2014 року. Також затримані з кінця 2014 року збирали і передавали ворогу інформацію про розташування, чисельність та переміщення підрозділів ЗСУ.

У 184-му навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного тривають навчання «Весняний грім – 2016»

Їх тематика передбачає відтворення подій та ситуацій, які вже траплялися в районі проведення АТО. Серед викладачів та інструкторів чимало учасників бойових дій, тому це дозволило досягти високих результатів під час стрільб, виконання інженерних завдань та ведення розвідки тощо.

Легендарний десантник, Герой України майор Олександр Порхун прочитав лекцію для курсантів першого та другого курсів факультету ВДВ у Військовій академії міста Одеса

Офіцер проаналізував дії підрозділів ВДВ в ході операцій в районі проведення АТО на початку осені 2014 року, в яких брав участь на посаді командира батальйону.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар