РНБО: За минулу добу в зоні АТО було поранено 4 українських військових (ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані щодо ситуації в зоні АТО 2 квітня.

Луганський напрямок

Противник 8 разів порушив режим тиші у Попаснянському районі. Провокації відбувалися протягом всього дня, але здебільшого в світлу пору доби. В усіх випадках НЗФ відкривали вогонь з боку сіл, прилеглих до окупованого м. Первомайськ.

Донецький напрямок

Тут обстановка незмінна. Як і раніше, двома «найгарячішими точками» залишаються Зайцеве та Авдіївка. Окрім цього, ворог активізувався дещо південніше (район Пісок та Невельського). Неспокійно і на інших ділянках фронту. За підрахунками, вчора по наших позиціях було випущено близько 90 мінометних мін. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 46 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Епіцентром протистояння вчора була Мар’їнка. Окупанти неодноразово відкривали снайперський вогонь та застосували РПГ й стрілецьку зброю. Окрім цього, ворог здійснив 2 постріли з ПТРК у Новотроїцькому. В районі с. Лебединське зафіксовано політ ворожого БПЛА. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 – було поранено.

Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

За інформацією ГУР МОУ, до окупантів прибула чергова партія озброєння, військової техніки, боєприпасів та інших ресурсів для ведення війни

Зокрема, на станцію Харцизьк приїхав ешелон, що перевозив 4 МТ-ЛБ, 10 вантажних автомобілів, 120 т. паливно-мастильних матеріалів та 3 вагони із запасними частинами для танків. На станцію Краснодон прибув ешелон з 240 т. паливно-мастильними матеріалами. У Луганськ привезли 15 танків та 7 вантажівок з боєприпасами.

У Попаснянському районі Луганської області співробітники СБУ та поліції, а також військовослужбовці НГУ затримали бойовика. Встановлено, що чоловік  у травні-червні 2014 року вартував на блокпосту НЗФ, але швидко розчарувався в ідеях «руського міра», і, злякавшись наступу українських військ, склав зброю і повернувся додому, де переховувався від правоохоронців. Під час затримання у бойовика вилучено незареєстровану мисливську рушницю.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар