За добу в зоні АТО загинули 2 військових, 11 – поранено (РНБО)

Луганський напрямок. Вчора ворожих обстрілів не було.

Донецький напрямок. Противник активно, по всій лінії фронту, застосовує важке озброєння – 82-мм та 120-мм міномети. Такі інциденти зафіксовано на Світлодарській дузі (Троїцьке та Луганське), під Горлівкою (Зайцеве і Майорськ), під Донецьком (Авдіївка і Піски). Як розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, по наших позиціях було випущено понад 40 ворожих мін. Найскладнішою залишається ситуацію під Авдіївкою, де сили АТО регулярно відкривають вогонь у відповідь, щоб припинити ворожі провокації. Загалом спокійних місць на Донецькому напрямку немає, найбільш інтенсивні обстріли противника – у другій половині дня. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбувся 31 обстріл з боку НЗФ.

Вже сьогодні вранці внаслідок ворожого обстрілу села Зайцеве, було зруйновано приватний будинок. Поранено літню жінку. Ще 3 людей врятовано, вони не постраждали.

Маріупольський напрямок

Найгарячіше було в Мар’їнці, де ворог здійснив серію обстрілів, під час одного з яких на нашій позиції здетонував боєкомплект.

Окрім цього, НЗФ порушили режим тиші у Красногорівці та поблизу с. Водяне. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 6 обстрілів наших позицій з боку бойовиків.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 8 – отримали поранення. Окрім цього, ще 3 військовослужбовців НГУ отримали поранення внаслідок підриву на вибуховому пристрої.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію військовослужбовців, які були призвані під час 4-ї хвилі мобілізації взимку минулого року

Демобілізація буде проведена у березні-квітні 2016 року.

Правоохоронці затримують членів НЗФ

Нещодавно у Торецьку поліцейські виявили стрілка з бандформування «Оплот». Встановлено, що у серпні 2014 року чоловік приїхав до окупованого Донецька та вступив до лав НЗФ. До його функцій входило забезпечення бойовиків. За виконану роботу ватажки бандформування обіцяли найманцю 5 тисяч гривень щомісяця. Але збагатитися бойовику не вдалося.

Правоохоронці вилучають зброю в районі проведення АТО

Вчора в с. Новомихайлівка Мар’їнського району на Донеччині поліцейські спільно з НГУ знайшли у покинутому будинку 8 гранат, протипіхотну міну, вибуховий пристрій, 400 г тротилу, 5 пакетів пороху, набої та камуфляжну форму з символікою НЗФ «ДНР».

Також у Бахмутському районі на автотрасі  поліцейські знайшли поліетиленовий пакет з 2 мінами та детонатором.

Вибухонебезпечну знахідку вилучено, загрозу для мирних мешканців нейтралізовано.

Тривають навчання українських військових

Нещодавно на Львівщині першокурсники факультету ракетних військ і артилерії Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відпрацьовували стрільбу по нерухомих цілях із застосуванням 100-міліметрових протитанкових гармат. На сусідніх вогневих позиціях курсанти другого курсу проводили практичні заняття з ураження цілей з мінометів. Окрім постійної практики з профільних дисциплін, у програмі польового виходу передбачений тижневий «курс виживання», який мають пройти майбутні офіцери-артилеристи.

Днями на Одещині представники громадської організації провели для українських прикордонників дводенний ввідний курс з тактичної медицини

Медінструктори-волонтери навчали співробітників ДПСУ як проводити невідкладну допомогу в умовах безпосереднього бою та під час евакуації, відновлювати дихання у разі пошкодження грудної клітини, максимально швидко діяти для зупинки критичної кровотечі та іншим навичкам.

Через КПВВ «Зайцеве» та «Мар’їнка» прослідували 52 вантажівки, які перевозили гуманітарну допомогу від благодійних фондів (2,7 т дитячого харчування та 840 т продовольства) для мешканців окупованих територій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар