За минулу добу 6 українських військових отримали поранення (РНБО)

Луганський напрямок. Вчора було спокійно.

Донецький напрямок. Противник 18 разів застосував важке озброєння – 82-мм та 120-мм міномети. При цьому по наших позиціях було випущено понад 110 мін. Також НЗФ епізодично застосовують БМП та снайперів. Три основні «гарячі точки» – Луганське, Зайцеве та Авдіївка. Як і раніше, активні обстріли наших позицій починаються у другій половині дня та посилюються після заходу сонця. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 38 обстрілів НЗФ. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Також вчора у районі Ясинуватської розв’язки бойовики не пропустили представників місії ОБСЄ, які виконували інспекційну перевірку. Зазвичай така практика ворога свідчить про приховування важкої військової техніки на передовій.

Маріупольський напрямок

Епіцентром бойових дій вчора була Мар’їнка. В ході вечірньої серії обстрілів у відповідь на провокації НЗФ українські війська неодноразово відкривали вогонь по окупантах.

Окрім цього, бойовики порушували режим тиші у Красногорівці, Новотроїцькому та Чермалику. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 14 обстрілів НЗФ.

Вчора ми повідомляли, що у середу, 23 березня, під Новотроїцьким відбулося бойове зіткнення сил АТО з кількома десятками бойовиків, які прибули на новенькій російській вантажівці КамАЗ.

Тоді напад було відбито: бойовики з втратами (кілька загиблих та до десятка поранених) втекли, а підбита російська вантажівка залишилася на позиції. 4 військовослужбовців ЗСУ, які проявили мужність в бою, вже нагороджено нагрудною відзнакою командира бригади.

11

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 6 – отримали поранення.

За інформацією ГУР МОУ, до бойовиків прибуло чергове підкріплення

На станцію Харцизьк приїхав ешелон з боєприпасами (до 200 тонн), до Донецька – 5 вантажних автомобілів з військовим майном (зокрема, танкові двигуни та акумулятори).

Учора Росія організувала чергову провокацію на українсько-російському кордоні у Сумській області

Наші прикордонники побачили 2 БТР на території російського пункту пропуску «Крупець», що навпроти українського «Шалигіне».

Вони під’їхали на відстань близько 50 м до лінії державного кордону, потім розвернулися і повернулися до пункту пропуску.

Силовики вилучають боєприпаси в районі проведення АТО

Поблизу Старобільська на Луганщині Служба безпеки України спільно з поліцією та військовослужбовцями ЗСУ виявила схованку з 11 гранатами та набоями калібру 5,45 мм. Поблизу Попасної на Луганщині виявлено протипіхотну міну МОН-50 російського виробництва. На Донеччині, у дачному масиві Мар’їнки, співробітники військової контррозвідки СБУ вилучили зі схованки 6 гранатометів РПГ-22, 3 гранати та велику кількість набоїв різного калібру. У Авдіївці у місцевого мешканця було вилучено гранату РГД-5, снаряд для підствольного гранатомета та понад 60 набоїв до автомата Калашникова.

Також маріупольські поліцейські у Кальміуському районі міста виявили схрон із 2 гранатами Ф-1 та РГД-5 і спорядженим РПГ.

21

Правоохоронці затримують членів НЗФ

Нещодавно співробітники Авдіївського відділення поліції затримали бойовика.

Встановлено, що у липні 2014 року чоловіку видали камуфльовану форму та автомат і відправили на блокпост НЗФ поблизу Авдіївки. До його основних завдань входили перевірка транспортних засобів та осіб, які перетинали блокпост.

Також ще один бойовик здався СБУ за умовами програми «На тебе чекають вдома». Мешканець Донеччини вступив до одного з бандформувань минулого року, піддавшись обіцянкам щомісяця отримувати 360 доларів. Але зовсім скоро, зрозумівши, що за обіцяні гроші доведеться воювати та вбивати людей, він вирішив дезертирувати зі злочинного формування, але його спіймали та ув’язнили. Втім, скориставшись слабкою дисципліною бойовиків та їх постійним пияцтвом, чоловік втік. Через соціальні мережі він дізнався про програму СБУ «На тебе чекають вдома» і скористався нею.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар