РНБО: на українських воїнів полює снайпер (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші 1 раз – у районі Трьохізбенки ворожий снайпер вів обстріли позицій сил АТО. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Маріупольський напрямок

Вперше за довгий час тут було спокійно від ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Зберігається напружена обстановка. Ворожі провокації відбувалися по всій лінії фронту – від району Світлодарської дуги до Красногорівки. Противник активно застосував міномети, гранатомети та стрілецьку зброю. Найбільша кількість обстрілів припадає, як і раніше, на темну пору доби.

Найгарячіше вчора було поблизу Авдіївки. Ворожі обстріли розпочалися вранці і тривали з перервами до пізньої ночі. А близько опівночі бандформування відкрили вогонь з артилерії, випустивши по позиціях сил АТО у тому районі 6 мін калібром 152 мм.

За минулу добу внаслідок підриву на розтяжці один військовослужбовець отримав поранення. Це сталося у Бахмутському районі.

Правоохоронці затримують бойовиків та їх пособників

В м. Авдіївка Донецької області співробітники СБУ та поліції затримали інформатора НЗФ «ДНР», який намагався нелегально перетнути лінію розмежування. Встановлено, що окупанти завербували чоловіка у цьому місяці, щоб шпигувати за українськими позиціями в районі Авдіївки.

11

А у Краматорську правоохоронці затримали бойовика. Встановлено, що навесні та влітку 2014 р. він чергував на блокпостах НЗФ. У ході наступу сил АТО чоловік залишив лави НЗФ та переховувався від правоохоронців.

21

Поліцейські продовжують вилучати зброю в районі проведення АТО

Так, за минулу добу на Донеччині вони 6 разів вилучали нелегальну зброю та боєприпаси. Серед конфіскованого – гранати різних систем, 3 міни, мисливський карабін, багато набоїв тощо.

Тривають навчання українських військових.

Днями в Одесі на базі Військової академії військовослужбовці управління Повітряного командування «Південь» провели комплексні тренування.

Учасники виконали навчальні стрільби, метали гранати, отримали базові навички у галузі тактичної медицини, пройшли психологічний тренінг з поведінки в бойових умовах.

313233343536373839

Вихованці запорізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» відвідали пункти постійної дислокації 25-ї окремої повітряно-десантної бригади

Ліцеїсти ознайомилися з бойовим шляхом бригади у ході російсько-української війни 2014-2016 рр – Слов’янськ, Краматорськ, Красний Лиман, Дебальцеве, Шахтарськ, Савур-могила, оборона Донецького та Луганського аеропортів. Також хлопці оглянули виставку стрілецької зброї та побували на багатоцільовому комплексі, де десантники готуються до здійснення стрибків із парашутом.

??????????????????????????????????????????????????????????????

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар