РНБО: найзабекліші обстріли ведуться у Донецькому напрямку

Луганський напрямок. Вчора було спокійно.

Донецький напрямок. Через вчорашній візит місії ОБСЄ у район Авдіївки та Ясинуватої інтенсивність бойових дій на цьому напрямку значно знизилася. Натомість тривають масштабні обстріли позицій сил АТО у Луганському і Зайцевому.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, ворог не шкодує боєприпасів – за минулу добу у цих двох гарячих точках по наших позиціях було випущено понад 200 мін з 82-мм та 120-мм мінометів. В районі Донецького аеропорту наші військові двічі потрапили під снайперський вогонь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 27 обстрілів НЗФ (кожен третій – з важкого озброєння).

За інформацією ДПСУ, вчора пізно ввечері під ворожий обстріл потрапила зведена міжвідомча мобільна група по боротьбі з незаконним переміщенням товарів через лінію зіткнення. Інцидент стався у Бахмутському районі Донецької області. Вогонь НЗФ вівся зі стрілецької зброї, зокрема – зі снайперської гвинтівки.

Також під ворожий обстріл потрапив цивільний вантажний автомобіль; поранено водія.

Маріупольський напрямок

Ворог 7 разів застосував міномети (у Новотроїцькому, Водяному та Широкиному). Також в ході обстрілів противник використовував БМП та снайперів. Через активізацію ворога на цьому напрямку сили АТО неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку ворог здійснив 15 обстрілів позицій українських військ (кожен другий – з важкого озброєння).

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 українських військовослужбовець загинув, 3 – було поранено.

СБУ вилучає незаконну зброю

На Чернігівщині оперативники СБУ затримали мешканця Прилуцького району, який намагався продати понад 300 набоїв калібру 5,45 мм до автомату Калашникова.

Задокументовано, що раніше він збув чотири гранати до підствольного гранатомети та 200 набоїв. Під час обшуку помешкання зловмисника правоохоронці вилучили обріз мисливської рушниці, гранату РГД-5 із запалом, дві упаковки набоїв до автомату Калашникова та холодну зброю.

11

В Одеській області правоохоронці затримали ще одного зловмисника, який намагався збути 21 гранату Ф-1 і РГД-5 з запалами, а також  пістолет ПММ-12 з набоями.

21

Українські захисники проходять навчання

Триває підготовка військових інструкторів на Яворівському полігоні. Протягом перших днів військовослужбовці вивчали порядок штурму будівлі із залученням бронетехніки. Також відпрацьовувалося ведення бою всередині будівлі, евакуація поранених, ведення бою при безпосередньому контакті із противником.

31323334353637383939-139-239-339-439-539-639-739-839-9

Також курсанти-випускники Національної академії Нацгвардії виконали практичні стрільби в рамках комплексних екзаменів.

Вправа та озброєння визначалися відповідно до обраного курсантом білету. Загалом стріляли з стрілецької зброї, снайперської гвинтівки, гранатометів, ручних кулеметів та з озброєння бронетранспортерів.

41424344454647484949-1

Правоохоронці знешкоджують боєприпаси у прифронтових районах

Вчора завдяки пильності громадян та оперативному реагуванню співробітників поліції вдалося знешкодити бойову гранату, знайдену на одній з вулиць Маріуполя.

Також вдалося запобігти можливій трагедії у Добропільському районі Донеччини, де у лісосмузі неподалік села Золотий Колодязь було виявлено та знешкоджено розтяжку з протипіхотною міною.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар