РНБО: У зоні АТО було поранено двох українських військових (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє зведені дані щодо ситуації в зоні АТО 15 березня.

Луганський напрямок

Бойовики знову застосували важке озброєння. Цього разу це був танк, який здійснив майже 2 десятки пострілів по наших позиціях. Інцидент трапився в районі Бахмутської траси, поблизу с. Новотошківське. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Двома найгарячішими точками залишаються Зайцеве та Авдіївка. Протягом доби там відбулося 8 мінометних обстрілів противника. Також окупанти порушують режим тиші на інших ділянках фронту – у Луганському, Майорську, Донецькому аеропорту тощо. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 29 обстрілів з боку НЗФ.

Маріупольський напрямок

Тут обстановка загострилася. Противник кілька разів застосував 82-мм міномети, а також танк. Ворожі обстріли зафіксовано по всьому фронту – від Красногорівки і Мар’їнки до Азовського моря. Здебільшого бойовики вели вогонь у другій половині для під покровом ночі. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 12 ворожих обстрілів.

Також в район Докучаєвська прибуло близько 100 російських спецпризначенців. Вони прибули на 4 вантажівках КамАЗ та 2 бронеавтомобілях «Тигр».

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено.

Служба безпеки України успішно протидіє бойовикам

У Верхньоторецькому правоохоронці спільно з прикордонниками затримали двох бойовиків на прізвиська «Чирик» та «Президент».

Перший – раніше судимий член бандформування «Восток».

Другий – місцевий мешканець, який долучився до лав НЗФ у липні 2014 року.

Обидва зловмисники брали активну участь у боях проти сил АТО, але через жорстоке ставлення ватажків, невиплату обіцяної нагороди та страх за власне життя, бойовики покинули своїх подільників і повернулися додому, де переховувалися від правоохоронних органів.

У Ясинуватському районі Донецької області виявлено ще одного колишнього бойовика, який із березня по червень 2015 року входив до НЗФ «ЛНР». Згодом, залишивши лави НЗФ, він виготовив фальшивий паспорт та намагався виїхати на Дніпропетровщину, але невдало: його затримали.

Також на КПВВ «Станиця Луганська»  прикордонники затримали громадянина України, який прямував з окупованої території з 400 тисячами російських рублів. Триває слідство.

11

Ще один бойовик скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Встановлено, що уродженець Луганщини долучився до бандформування «ЛНР», де він забезпечував пропускний режим та охорону розташування бандитів. Причиною його повернення додому стала жахлива дисципліна з  постійним вживанням алкогольних напоїв серед бойовиків та зухвале ставлення командирів. До вашої уваги – відео зі свідченнями колишнього бойовика.

Правоохоронці вилучають зброю та боєприпаси в районі проведення АТО

Вчора на КПВВ «Зайцеве» поліцейські конфіскували військову форму, близько 5 кг пороху, кілька сотень мисливських набоїв та холодну зброю у громадянина, який намагався в’їхати на окуповану територію. Наразі громадянина затримано.

212223

Водночас мешканець м. Добропілля Донецької області звільнений від кримінальної відповідальності за збереження боєприпасів.

Чоловік добровільно здав до відділення поліції 280 набоїв калібром 5,45 мм, які знайшов по дорозі на роботу.

3132

Українські захисники проходять посилені тренування

Морські піхотинці діяли у складі передового загону морського десанту, захопили панівну позицію на узбережжі та створили необхідні умови для десантування основних сил.

44414243444546474849

У Кам’янець-Подільському завершила курс навчання п’ята група українських саперів, які готувалися за стандартами НАТО.

До курсу входили заняття з виявлення та знешкодження  саморобних вибухових пристроїв. Нагадуємо, що за півроку військовослужбовці ЗС Канади підготували вже 70 українських саперів.

51525354

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар