Бойовики застосували проти українських військових міномети і 122-мм гаубиці – РНБО

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО, станом на 14 березня, повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Ворог порушив режим тиші у Новотошіквському, відкривши вогонь з міномета по наших позиціях.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі вчора було відносно спокійно – противник кілька разів відкривав вогонь у бік наших позицій зі стрілецької зброї та гранатометів.

Водночас у Зайцевому тривають потужні мінометні обстріли позицій сил АТО. Противник активізувався одразу після заходу сонця, ведучи вогонь з 82-мм та 120-мм мінометів. У Майорську, Новгородському, Верхньоторецькому бойовики також обстрілювали наші позиції.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, найскладніша ситуація, як і раніше – в Авдіївці. Ворог неодноразово застосовував міномети, а також ствольну артилерію – 122-мм гаубиці. Обстріли тривали цілий день і стихли тільки надвечір. При цьому вогонь ведеться одразу з кількох напрямків – Спартак (південь), Яковлівка (південний схід), Ясинувата (схід). Як завжди, бойовики тримають важке озброєння в житлових кварталах.

Також неспокійно у Пісках та Красногорівці, де також зафіксовано мінометні обстріли з боку окупантів. В Опитному наші війська потрапили під снайперський вогонь. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 38 обстрілів. Кожен другий – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Противник здійснив кілька обстрілів у Мар’їнці. Зокрема, під снайперський вогонь потрапив КПВВ. Також НЗФ порушили режим тиші у Новотроїцькому та Старогнатівці. Всього на Маріупольському напрямку вчора відбулося 5 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 1 – отримав поранення.


для збільшення – клікайте зображення

Гвардійці слов’янського полку Національної гвардії розпочали проходження психологічних тренінгів

Протягом двох наступних тижнів цивільні психологи проводитимуть заняття з військовослужбовцями, на яких навчатимуть теорії психоаналізу та виконуватимуть із військовими практичні вправи. Психологи зосереджують все більше уваги на просвітницькій роботі, вправах із саморегуляції, самодопомоги та згуртування військових колективів.

11

Українські військові разом з мешканцями Слов’янська відсвяткували Масляну

Вчора наші десантники запросили мешканців міста долучитися до різноманітних змагань присвячених до свята весни. Гостей також пригощали млинцями з сиром та фруктовим джемом. Під час свята військові також дали святковий концерт.

2122???????????????????????????????2425???????????????????????????????

Бійці територіальної оборони Харківщини пройшли тренування

Понад 150 воїнів удосконалювали свої бойові навички та навчалися від досвідчених військових під час занять на тактичному полі Гвардійського факультету військової підготовки Харківського політехнічного інституту. Бійці відпрацювали дії солдата під час наступального та оборонного бою, поводження зі стрілецькою зброєю, надання медичної допомоги та керування безпілотниками.

3132333435

Поширити:

Залишити коментар:

коментар