РНБО: У зоні АТО було поранено 7 українських військових (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє зведені дані щодо ситуації в зоні АТО 13 березня.

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші 1 раз– біля с. Новозванівка Попаснянського району, застосувавши великокаліберні кулемети. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Тут було найгарячіше. Зберігається напружена ситуація біля Авдіївки, де бойовики двічі відкривали вогонь з танків, здійснили артилерійський обстріл зі 122-мм гармати та випустили 63 міни з мінометів.

Бойовики дедалі частіше використовують бронетехніку на Світлодарській дузі. Зокрема, біля селища Луганське окупанти тричі застосували БМП та ПТРК. Також на цій ділянці вели обстріли ворожі снайпери: біля Луганського, а також неподалік селища Миронівський.

Не припиняються провокації поблизу Горлівки. Поблизу Зайцевого бойовики активно застосовували стрілецьку зброю, гранатомети та 82-мм міномети. Аналогічна ситуація – в районі Майорська. Ще дві провокації відбулися біля селища Новгородське, і одна – поблизу Верхньоторецького.

В районі Донецького аеропорту бойовики застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети поблизу Опитного та Пісок. Також було зафіксовано два мінометних обстріли по наших позиціях.

Всього на Донецькому напрямку за минулу добу відбулося 62 обстріли. Кожен третій – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

НЗФ відкрили вогонь зі 120-мм та 82-мм мінометів по силах АТО неподалік Гнутового та Талаківки. Ще один мінометний обстріл відбувся біля села Водяне. Там же ворог застосував ПТРК.

Також ворог кілька разів порушив режим тиші поблизу Мар’їнки. Двічі стріляв снайпер.

Всього на Маріупольському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден з українських військовослужбовців не загинув, семеро отримали поранення.

Тривають навчання українських військових

Зараз у Миколаєві проходить підготовка контрактників Військово-Морських Сил ЗСУ.

Військовослужбовці виконують вправи зі зброєю, влучають у цілі, отримують знання з тактики дій у підрозділах та навички надання першої медичної допомоги пораненим бійцям.

111213141516

Вчора правоохоронці заарештували колишнього голову Новоайдарської райради за підозрою в організації псевдореферендуму 11 травня 2014 р.

Встановлено, що саме він давав доручення депутатам та головам місцевих рад, вирішував питання з надання приміщень для проведення так званого «голосування», організував та контролював роботу «штабу», згодом – публікацію результатів у місцевій пресі. Згідно з рішенням суду, затриманий чекатиме на вирок, перебуваючи під вартою.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар