РНБО: на Донбасі затримали чоловіка, який вивозив боєприпаси з зони АТО (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Як і в минулі дні, епіцентром бойових дій залишаються Авдіївка та Піски. На цих рубежах противник неодноразово застосовував важке озброєння – 82-мм та 120-мм міномети, а також танки. Після одного з обстрілів українські позиції атакувала ворожа ДРГ, що рухалася з боку Ясинуватої. Напад відбито.

Також потужний, майже 4-годинний обстріл українських позицій відбувся поблизу Луганського. Противник застосував БМП. Сили АТО відкрили вогонь у відповідь, і припинили агресивні дії окупантів. Аналогічний обстріл відбувся на сусідніх позиціях – біля Лозового.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, потужні обстріли з боку НЗФ зафіксовано і на інших ділянках фронту. Всього на Донецькому напрямку за минулу добу відбувся 41 обстріл з боку НЗФ і 1 бойове зіткнення.

Маріупольський напрямок

Обстановка значно спокійніша. Противник порушував режим тиші у Мар’їнському районі, у Гранітному та на лінії фронту Гнутове – Широкине.

Всього на Маріупольському напрямку відбулося 13 обстрілів наших позицій.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 3 – було поранено.

Служба безпеки України спільно з військовослужбовцями попередили спробу вивезення боєприпасів з району проведення АТО

Зловмисник перевозив 600 набоїв різного калібру та 21 гранату ВОГ-25 для підствольного гранатомета. Чоловіка затримали біля Маріуполя.

1211

Також спецслужби затримали члена НЗФ «ЛНР», який у травні 2014 року він став до лав банди «казаків» на чолі з бойовиком на прізвисько «Батя». Під час наступу українських військ, затриманий дезертирував та повернувся додому, де переховувався від правоохоронців.

Правоохоронці вилучають зброю та боєприпаси

У Слов’янську у ході обшуку квартири та гаража співробітники кримінальної поліції Донеччини вилучили більше 50 гранат, 5 гранатометів, автомат Калашникова, пістолет, гвинтівку та більше 2 тисяч набоїв.

29-1212223242526272829

Триває тренування українських військових

Вчора загін кораблів українських ВМС у Мармуровому морі провів навчання з кораблем ВМС Туреччини. Група українських кораблів у складі фрегата «Гетьман Сагайдачний» і судна розмагнічування «Балта» здійснили спільно з турецьким кораблем тактичне маневрування, тренування з протиповітряної оборони, з організації зв’язку тощо.

31

Напередодні 8 березня, жінки-військовослужбовці ЗСУ зі складу окремої механізованої бригади провели контрольні стрільби.

30 військових з підрозділів забезпечення та медичного пункту влучно стріляли з автомата Калашникова, ручного кулемета та гранатомета РПГ-7В.

41??????????????????????????????????????????????????????????????44???????????????????????????????

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар