РНБО: В зоні АТО 3 українських військовослужбовці загинули, 14 – отримали поранення (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє зведені дані щодо ситуації в зоні АТО станом на 2 березня

Луганський напрямок

Тут учора було найважче. Близько 11 години ранку під ворожий обстріл потрапив автомобіль української зведеної мобільної групи по боротьбі з незаконним перевезенням товарів через ліню розмежування.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, бойовики відкрили вогонь з гранатомета з протилежного боку Сіверського Донця, коли машина рухалася по дорозі Лопаскине – Трьохізбенка.

Також на автодорозі Гірське – Лисичанськ на вибуховому пристрої підірвався автомобіль з військовослужбовцями ЗСУ.

Безпосередньо на лінії зіткнення зафіксовано три ворожих обстріли.

Донецький напрямок

Тривають бойові дії низької інтенсивності з епізодичним застосуванням важкого озброєння. Противник 5 разів застосував 82-мм та 120-мм міномети. Ворожі провокації зафіксовано на всіх ділянках фронту – Світлодарська дуга, околиці Горлівки, Донецький аеропорт.

Маріупольський напрямок

Обстановка залишається незмінною.

Противник проявляє найбільшу активність в Мар’їнському районі, а також на ділянці фронту Чермалик – Широкине. При цьому ворог тричі застосував міномети. Найбільш активні обстріли наших позицій тривали з 12 до 18 години, після чого встановилася повна тиша.

За минулу добу в районі проведення АТО 3 українських військовослужбовців загинули, 14 – отримали поранення.

Оперативники СБУ затримали члена бандформування «ДНР»

Зловмисник з Дружківки долучився до бойовиків у травні 2014 року, і зі зброєю в руках чергував на блокпостах міста. Однак, побачивши як бойовики займаються мародерством і здирництвом, він покинув бандформування та повернувся додому під час наступу українських військ. До вашої уваги – відео з зізнанням затриманого.

Також у Харківській області силовики затримали бойовика, який входив до злочинного угруповання «ГРУ «ДНР». Зловмисник пройшов курси зі стрілецької, вибухотехнічної та топографічної підготовки під керівництвом російських інструкторів, після чого воював проти сил АТО. Затриманий вже мав судимість за хуліганство та крадіжку автомобіля.

Тривають навчання українських військових

Протягом минулого тижня гаубичний артилерійський дивізіон бригади НГУ проходив польові заняття. Їх метою було удосконалення бойового злагодження для виконання завдань з вогневого ураження противника в різноманітних видах бою.

11121314151617181919-1

Наприкінці лютого бійці спецпідрозділу НГУ в ході польових навчань відпрацьовували пошук та ліквідацію диверсійно-розвідувальної групи умовного противника.

Підрозділ успішно виконав поставлену задачу.

21222324

Воїни-учасники АТО отримали нагороди

Президент України нагородив 76 військовослужбовців орденами Богдана Хмельницького II та III ступеня та орденом «За мужність» III ступеня. З них 28 бійців були нагороджені посмертно. Серед нагороджених – «кіборги»-десантники з 81-ї бригади.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар