РНБО: У зоні АТО було поранено трьох українських військовослужбовців (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомля зведені дані щодо ситуації в зоні АТО станом на 1 березня.

Луганський напрямок

Вчора було спокійно.

Донецький напрямок

Вчора, вперше за багато місяців, встановилося перемир’я на лінії фронту Зайцеве – Майорськ. Дещо неспокійніше було на Світлодарській дузі, Новгородському, Новоселівці Другій, де відбулася серія ворожих провокацій.

Найбільш неспокійно вчора було в районі Донецького аеропорту, зокрема у Пісках та Красногорівці, де ворог 7 разів застосував міномети, випустивши кілька десятків мін. Всього на Донецькому напрямку відбулося 35 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Обстановка принципових змін не зазнала. Як і раніше, бойовики активно порушують режим тиші у Мар’їнському районі, а також в районі Гнутового. Противник один раз застосував 82-мм міномети та двічі відкривав снайперський вогонь. Всього на цих рубежах оборони зафіксовано 19 обстрілів з боку НЗФ. З мето припинення ворожих провокацій сили АТО неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 3 – було поранено.

Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Інформація ГУР МОУ

29 лютого з Росії через Новоазовськ на окуповану територію зайшла колона військової техніки: 6 бойових броньованих машин, 4 вантажних автомобілі з боєприпасами та 2 паливозаправники.

Також українська військова розвідка доповідає про зловживання спиртними напоями у лавах окупантів. 28 лютого п’яний командир батальйону так званої «7-ї окремої мотострілецької бригади» бандформування «ЛНР» під впливом надмірно випитого спиртного, вирішив «погратися у війну» та віддав наказ наступати двом ротам.  Це призвело до паніки серед бойовиків та населення прилеглих районів. Наведенням ладу у лавах загону займався особисто командувач так званого «2-го армійського корпусу», а також верхівка окупаційної адмінстрації.

Також 29 лютого у Новоазовську затримано п’яного російського офіцера зі складу так званого «9-го особливого мотострілецького полку морської піхоти»бандформування «ДНР», який вчинив бійку в магазині.

Служба безпеки України викрила чергову схованку зі зброєю

У м. Сватове Луганської області оперативники знайшли автомат АК-47, 4,5 тисячі набоїв до нього, 3 гранати і 12 запалів до гранат.

1112

Правоохоронці вилучають зброю в районі проведення АТО

Вчора поліцейські на блокпосту поблизу Красноармійська під час перевірки автомобіля вилучили 3 гранати із запалами, підствольний гранатомет, 10 гранат для підствольного гранатомета та 90 набоїв до автомата Калашникова.

21222324

Триває підготовка українських захисників

Українські курсанти опановують ази загальновійськової підготовки.

У Миколаєві курсанти 198-го навчального центру ВМС ЗСУ виконали стрільби з автоматів, а також вчилися рити окопи. Зазначимо, що у навчаннях взяли участь жінки, які пліч-о-пліч несуть службу з чоловіками.

3132333435363738

В Одесі пройшли заняття загону спеціального призначення НГУ зі звільнення об’єктів залізничного транспорту.

Фіналом занять був т.зв. «заліковий» штурм, коли операція відпрацьовувалася у бойовому темпі. Спецпризначенці впоралися із завданням – зловмисники затримані або ліквідовані, заручники врятовані.

414243444546474849

Днями відбулися тактично-польові навчання особового складу батальйону поліції особливого призначення в Донецькій області.

Спочатку бійці вправлялися у стрільбі з різних видів зброї та з різних позицій: стоячи, лежачи, з коліна та з укриття. Наступні етапи включали відпрацювання тактичних дій у складі груп швидкого реагування та при несенні служби на блокпостах. Зокрема моделювалися можливі варіанти екстремальних ситуацій, до яких спецпризначенці мусять бути готовими у будь-який момент.

5152535456

Також нещодавно у Навчальному центрі Національної гвардії України завершилися навчальні збори з екіпажами новітніх БТР-3Е1.

На тренажерах особовий склад тренувався керувати бронетранспортером в будь-яку пору доби, за різних дорожніх та погодних умов, підтримувати його в справності та постійній бойовій готовності до дій, користуватися засобами зв’язку та вести вогонь з усіх видів озброєння, встановленого на БТР-3Е1.

61636562

Сьогодні перший день мовлення військового радіо «Армія ФМ», яке можна слухати через Інтернет

Вже за 10 днів воно почне мовлення в районі проведення АТО в ФМ-діапазоні. «Армія ФМ» – це перше радіо про і для військових, які захищають територіальну цілісніть нашої держави на передовій.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар