РНБО: Сили АТО відкривають вогонь у відповідь на обстріли сепаратистів (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко,за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Луганський напрямок

Противник один раз порушив режим тиші. Це сталося на Бахмутській трасі, поблизу сел. Новотошківське. Сили АТО відкрили вогонь у відповідь.

Донецький напрямок

Найскладніша обстановка зберігається в Горлівській агломерації, де противник тричі застосував міномети. Також дещо загострилася ситуація на Світлодарській дузі, зокрема у сел. Луганське. Тривають обстріли в районі Донецького аеропорту.

Маріупольський напрямок

Тривають обстріли та провокації противника у Мар’їнці. Противник застосовував стрілецьку зброю та гранатомети, а також вів снайперський вогонь. Також кілька ворожих обстрілів відбулося південніше, в районі Докучаєвська.

СБУ затримала жінку-військовослужбовця, яка працювала на російські спецслужби

Виконуючи завдання ворога, інформаторка передавала своїм «кураторам» відомості про позиції Збройних сил України, плани проведення оборонних операцій, схеми зв’язку, установчі дані, позивні та номери телефонів наших військових тощо. 

СБУ затримала диверсантів на Луганщині, які у травні 2014 року підірвали міст, що з’єднує Сєвєродонецьк та Лисичанськ

Під час обшуків співробітники СБУ вилучили саморобний вибуховий пристрій, гранату із запалом, 60 набоїв різного калібру та альпіністське спорядження.

Співробітники СБУ виявили величезний «арсенал», який зловмисники намагалися доправити на Київщину з району проведення АТО

Правоохоронці вилучили бронетранспортер БМП-2 із озброєнням, 85 кілограмів вибухівки, десятки тисяч набоїв різного калібру, пускову установку, сім протитанкових керованих ракет, 29 протитанкових мін, 12 протипіхотних мін, 480 гранат ВОГ-17 до автоматичного гранатомета та майже 100 пострілів до гранатомета РПГ-7.

131112

В лавах ЗСУ – молоде поповнення офіцерського складу

Вчора 32 курсанти випускного курсу факультету Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія» отримали лейтенантські погони. Цей випуск – особливий. Завершили навчання курсанти, які починали вчитися ще у Севастополі, і після окупації не зрадили Присязі.

29-421222324252627282929-129-229-3

Також понад 250 лейтенантів випустилися з Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Молоді льотчики та фахівці систем ППО вирушать до своїх військових частин.

Триває тренування українських військових

Днями гвардійці Хмельниччини провели комплекс заходів з тренування бойової готовності резерву та польові заняття. Їх мета – відпрацювання навичок виявлення та знешкодження диверсійно-розвідувальних груп, незаконних збройних формувань, терористичних та злочинних  угруповань. На завершальному етапі, здійснивши марш на бойовій техніці до місця проведення стрільб, гвардійці показали високі тактичні здібності та досконале володіння стрілецькою зброєю.

37313233343536

Українські військові доставили благодійну допомогу мешканцям Донеччини, що живуть на Світлодарській дузі

Продукти для людей прибули до Луганського, Миронівського та Світлодарська від одного з українських благодійних фондів. Також адресну допомогу отримали понад 20 мешканців, які обмежені в пересуванні.

41OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар