РНБО: українські військові відбили наступ бойовиків, що тривав майже добу (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Головні події в районі проведення АТО за минулу добу

Луганський напрямок

Тут не відбулося жодної збройної провокації з боку ворога.

Донецький напрямок

Неспокійно в районі Донецького аеропорту. Зокрема, бойовики застосували стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети поблизу Пісок, Опитного та Авдіївки, і стріляли з мінометів біля Первомайська. Крім того, бандформування, що базуються у селі Старомихайлівка, стріляли із зенітних установок та мінометів по наших позиціях неподалік Красногорівки та Невельського.

Також бойовики застосували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю біля Новгородського та Майорська, що поблизу Горлівки. Проте найгарячіше минулої доби та цієї ночі було біля Зайцевого. Тут бойовики здійснили спробу наступу, і неодноразово застосовували 82-мм міномети, гранатомети, стрілецьку зброю та особливо великокаліберні кулемети. Бій тривав майже добу. Українські військовослужбовці мужньо вистояли та відкинули сили ворога з висоти, з якої вони наступали. На місці кинутих позицій бойовиків бійці знайшли велику кількість озброєння.

Зокрема, це протитанкові керовані ракети та вогнемети «Джміль» виробництва 2000 року. Уся зброя має маркування ЗС РФ, що вчергове доводить як Росія підтримує бойовиків грошима, зброєю та іншим матеріальним забезпеченням.

1211

Маріупольский напрямок

Найбільше обстрілів було зафіксовано поблизу Мар’їнки. Протягом дня бойовики стріляли зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів, а вже вночі о 23:40 випустили чотири міни з 82-мм міномета. На переважну більшість провокацій біля Мар’їнки українські військовослужбовці відповідали вогнем із стрілецької зброї. Також ще три та одна міни були випущені бойовиками біля Чермалика і села Гнутове відповідно, а неподалік Гранітного була зафіксована одна збройна провокація.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник,  учора бойовики повністю залишили село Широкине. Село повністю під контролем Збройних Сил України. Зараз там відбуваються роботи з розчищення та розмінування території, адже під час відходу бойовики встановили численні розтяжки. Слід зазначити, що за умовами Мінських домовленостей, Широкине має перебувати під контролем ЗСУ.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден з українських військовослужбовців не загинув, двоє отримали поранення.

 За даними ГУР МОУ, Росія продовжує забезпечувати своїх маріонеток на сході України зброєю та живою силою

Зокрема, до Свердловська, що на Луганщині, прибуло 120 російських військовослужбовців. Також до села Качкарське Новоазовського району Донецької області прибуло 250 російських військових. Також до Ровеньок Росія доставила ешелон з 420 тоннами палива, а до Іловайська – сім залізничних платформ з військовою технікою,  три цистерни з паливом, і чотири вантажні вагони з боєприпасами.

Військова розвідка доповідає про приховане перевезення загиблих російських військових через кордон

Так, 23 лютого через контрольний пункт «Довжанський» на території РФ були вивезені дві труни з тілами російських офіцерів та п’ять мішків з рештками бійців. Також наразі перевіряється інформація стосовно доставки до моргу Донецької клінічної лікарні тіл 60 загиблих російських військових 23 лютого.

Втрати серед бойовиків та небезпека активних бойових дій проводять до погіршення бойового духу ворога. Так, у так званому «1-му батальйоні територіальної оборони» бандформування «ДНР», спостерігаються масові випадки дезертирства.

Теж саме було зафіксовано серед російських військових, які воюють у складі так званої «5-ї окремої мотострілецької бригади» «ДНР», що знаходиться у селі Обільне.

Бойовики, які чинили злочини проти територіальної цілісності держави, отримують заслужене покарання.

На Волині члена бандформування «ДНР» на прізвисько «Комісар» засудили до 12-ти років позбавлення волі. Під час анексії Криму бойовик брав участь у блокуванні військових частин Збройних сил України. За свої злочини він отримав нагороду від міністерства оборони РФ – медаль «За возвращение Крыма».

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру російському найманцю, який катував та вбивав українських військових

Громадянин Росії Денис Іванович Кудрін на прізвисько «Хуліган» у квітні 2014 року очолював незаконне збройне угруповання у складі так званої «ЛНР», що підпорядковувалося ГРУ міністерства оборони РФ. Кудрін спільно з іншими бойовиками брав участь у вбивствах та катуваннях українських військовослужбовців і пограбуваннях мирного населення. Під час штурму Дебальцевого, росіянин командував так званим «3-им мотострілецьким батальйоном 2-ї окремої мотострілецької бригади» «ЛНР».

2221

Правоохоронці вилучають незаконну зброю та боєприпаси

На Київщині СБУ виявила великий арсенал боєприпасів, вивезених з району проведення АТО. Схрон знаходився в одному з сіл Володарського району. Звідти вилучили майже 150 гранат РГН, РГД-5 та Ф-1 із запалами, 87 пострілів до гранатомета РПГ-7В та понад 20 тисяч набоїв різного калібру.

31323334

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар