РНБО: Вчора обстановка на лінії зіткнення загострилася (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора обстановка на лінії зіткнення загострилася. Противник більше 20 разів застосував важке озброєння на Донецькому та Маріупольському напрямку. За попередніми оцінками, по наших позиціях було випущено більше 160 мін. Також на західних околицях Донецька українські позиції неодноразово обстрілювали снайпери. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

На Луганському напрямку триває затишшя. Поблизу Станиці Луганської зафіксовано політ ворожого БПЛА.

На Донецькому напрямку тривають бойові дії низької інтенсивності по всьому фронту. Найгарячіші точки – Зайцеве, Новгородське, Авдіївка.

На Маріупольському напрямку ворог порушив режим тиші у Красногорівці, Мар’їнці та на лінії фронту Чермалик – Талаківка. Окрім стрілецької зброї та гранатометів окупанти застосовували 82-мм та 120-мм міномети. Майже всі обстріли були прицільними.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено.

За інформацією ГУР МОУ, з території Росії прибуло чергове підкріплення для окупантів

Зокрема, через Ізварине заїхали вантажні автомобілі з особовим складом (60 військовослужбовців) та боєприпасами (30 тонн); через Амвросіївку – 3 танки, 2 БМП та 3 вантажні автомобілі з боєприпасами; через Новоазовськ – 4 вантажні автомобілі з особовим складом.

З метою фізичного усунення непідконтрольних командуванню польових командирів бойовиків, до Донецька прибув зведений оперативний загін зі складу підрозділів спеціального призначення ГРУ ГШ ЗС РФ та ФСБ РФ (близько 150 осіб).

ГУР МОУ отримав інформацію про мародерство російських окупантів на Донбасі

22 лютого ц.р. військовослужбовці ЗС РФ демонтували металеві конструкції колишньої оптової бази «Рондо» у Горлівці та намагалися збути їх як металобрухт. 23 лютого через Ізварине у Росію виїхало 8 великогабаритних вантажівок з металобрухтом, здобутим шляхом розкрадання промислових об’єктів Донбасу.

Українські правоохоронці затримали бойовика

Зловмисник – мешканець Краматорська, що вступив до лав незаконного збройного формування у червні 2014, коли місто перебувало під окупацією. Він зі зброєю в руках патрулював вулиці та брав активну участь у захопленні адміністративних будівель. Після того як Збройні Сили України звільнили Краматорськ, він переховувався від правоохоронців.

Ще один бойовик здався правоохоронним органам, скориставшись програмою СБУ «На тебе чекають вдома».

Співробітники СБУ спільно з поліцією виявили чергову велику схованку зі зброєю у селі Водяне

Вилучено 16 протитанкових керованих ракет, 6 гранатометів РПГ-22, гранатомет РПГ-7 із п’ятьма пострілами, 15 пострілів до гранатомета СПГ-9, 19 підствольних гранатометів, а також 22 гранати, 2 ручних кулемета Калашникова і снайперська гвинтівка Драгунова.

14111213

Українські військові доставили гуманітарну допомогу до прифронтових сіл на Маріупольському напрямку

Зокрема, офіцери групи цивільно-військового співробітництва привезли одяг та іграшки для малечі до дитячого садочка у Гранітному. Мешканці Новогригорівки отримали харчові продукти, солодощі та одяг. Крім того, бійці забезпечили доставку вугілля до села. Мешканці прифронтових сіл завжди раді українським військовим, які допомагають у доставці гуманітарної допомоги й бережуть їх мир та спокій.

262122232425

Через КПВВ «Зайцеве» на окуповану територію прослідували 6 вантажних автомобілів від благодійної організації для мешканців окупованих територій.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар