Минулої доби внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув, ще 3 – було поранено – РНБО

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО станом на 18 лютого повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші поблизу Трьохізбенки, впродовж години ведучи вогонь зі стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Тривають бойові дії північніше Горлівки та на західних околицях Донецька. Ворог епізодично застосовує важке озброєння – міномети та 122-мм артилерію. Також по всьому фронту знову активізувалися ворожі снайпери.

Маріупольський напрямок

Тут тривають потужні мінометні обстріли позицій сил АТО під Красногорівкою та Мар’їнкою. На цих же позиціях триває «снайперська війна». Також один мінометний обстріл відбувся південніше, поблизу сел. Чермалик.

За минулу добу в районі проведення АТО було зафіксовано 3 польоти ворожих БПЛА: 2 – на Маріупольському напрямку, ще 1 – неподалік с. Красна Талівка Станично-Луганського району Луганської області. Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, ще 3 – було поранено.


д
ля збільшення – клікайте карту

За інформацією ГУР МОУ, окупаційний контингент ЗС РФ на Донбасі посилюється

У м. Антрацит прибуло 2 роти російських вояків, в район с. Михайлівка Перевальського району Луганської області – ешелон з 360 т ПММ, у м. Харцизьк – ешелон із запчастинами до танків та продовольством.

Також українська військова розвідка отримала інформацію про чергові втрати ЗС РФ на Донбасі

15-16 лютого на Світлодарській дузі загинуло 5 та поранено 2 десантників 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії повітряно-десантних військ ЗС РФ (місце постійної дислокації – м. Кострома, яке знаходиться за понад 1000 км від зони конфлікту). Нагадуємо, що ця частина вже брала участь у війни на Донбасі – там служать десантники, що у серпні 2014 року «заблукали» під Амвросіївкою і були взяті в полон нашими військами.

Триває затримання бойовиків українськими правоохоронцями

Чоловік на прізвисько «Дід» заявив, що був заступником Ігоря Гіркіна в період окупації Слов’янська.

Після звільнення міста чоловік сховав зброю та виїхав до РФ, а після повернення – був затриманий правоохоронцями.

14111213

Поліцейські вилучають боєприпаси в районі проведення АТО

На Маріупольському автовокзалі поліцейські виявили 2 бойові гранати із запалами. Завдяки пильності правоохоронців вдалося попередити можливі трагічні наслідки у місці масового скупчення людей.

232122

Українські військові продовжують тренування

Днями бійці НГУ продемонстрували журналістам свій бойовий вишкіл згідно зі стандартами НАТО. До уваги були представленні штурм та ведення бою всередині будівлі, ліквідація диверсійних груп із залученням бронетехніки, тактична медицина, орієнтування на пересічній місцевості, встановлення інженерних загороджень.

39-1631323334353637383939-139-239-339-439-539-639-739-839-939-1039-1139-1239-1439-15

Бронеавтомобілі вітчизняного виробництва «Козак» проходять випробування вогнем

Як показала експертиза, у справжніх бойових умовах ці бойові машини зможуть зберегти життя водія та пасажирів від ворожих обстрілів та фугасів.

4841424345484146

Українські військовослужбовці допомагають мешканцям прифронтових територій

Бійці 24-ї окремої механізованої Залізної бригади допомогли відремонтувати місцеву школу-інтернат, що була пошкоджена внаслідок обстрілів з боку бандформувань.

Зокрема, військові відремонтували покрівлю, замінили вікна та відреставрували ґратки, а також долучилися до відновлення спальних і побутових приміщень.

51545253

Також українські офіцери з СЦКК спільно з волонтерами подарували інвалідний візок мешканці Соледара.

Наші бійці та небайдужі українці намагаються вирішувати будь-які проблеми, що виникають у людей, які живуть поблизу лінії зіткнення.

6163

Президент України заснував нові відзнаки – «За участь в антитерористичній операції» та «За гуманітарну участь в антитерористичній операції».

Ці нагороди призначені для осіб, підприємств, установ та організацій, які здійснювали волонтерську діяльність та надавали допомогу, перебуваючи в районі проведення АТО.

71

Поширити:

Залишити коментар:

коментар