Ситуація на Донбасі загострилася: 3 українських військових загинули, 6 – було поранено

Вчора обстановка на лінії зіткнення загострилася. Загалом кожен третій ворожий обстріл противник веде з важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями – мінометів. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, пише Перша електронна газета з посиланням на ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Противник двічі порушив режим тиші північніше Бахмутської траси. Обидва обстріли тривали 20 хвилин. В одному випадку сили АТО відкрили вогонь у відповідь.

Донецький напрямок

Вчора по наших позиціях було випущено понад 200 мін. Також окупанти застосували самохідні артилерійські установки. На Світлодарській дузі противник 4 рази обстріляв наші позиції, в тому числі 1 раз – з БМП. Найбільш запеклі бої тривають на лінії фронту Зайцеве – Майорськ. Вчора на цих рубежах відбулося більше десятка ворожих мінометних обстрілів. Окрім цього, окупанти застосували артилерію – 122-мм САУ «Гвоздика». Також півтора десятка ворожих обстрілів позицій сил АТО відбулося південніше, поблизу сел. Новгородське. Спроби атакувати Зайцеве дорого обходяться противнику. За інформацією ГУР МОУ, на цих рубежах загинули кілька військовослужбовців ЗС РФ.  Вчора з моргу Горлівки до Росії було відправлено три цинкові труни з тілами окупантів. Неспокійна обстановка залишається і в районі Донецького аеропорту, проте тут окупанти не застосовують важке озброєння.

Маріупольський напрямок

Тривають систематичні обстріли передових позицій сил АТО поблизу Красногорівки та Мар’їнки. Ворог застосовує широкий спектр озброєнь – від стрілецької зброї до мінометів. Зазвичай окупанти активізуються близько 17:00 і ведуть щільний вогонь впродовж  2-3 наступних годин. Між Миколаївкою та Докучаєвськом відбулося бойове зіткнення сил АТО з окупантами – у темну пору доби ворожа ДРГ атакувала наш опорний пункт. Окрім цього, НЗФ вчора обстрілювали українські позиції на ділянці фронту від Павлополя до Азовського моря. При цьому відбулося близько 10 мінометних обстрілів з боку ворога. За минулу добу внаслідок бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, 6 – було поранено.


для збільшення – клікайте карту

За інформацією ГУР МОУ, Росія продовжує постачати бойовикам озброєння та паливно-мастильні матеріали

Днями на залізничну станцію Іловайськ прибули два ешелони з 12 танками, 6 БМП, значною кількістю боєприпасів та дизельного пального. На адміністративній межі з окупованим Кримом було зафіксовано чергові польоти російської військової авіації – 3 реактивних літаків, 2 вертольотів Мі-8 та 2 БПЛА.ЄМБЛЕМА ГУР-1

СБУ отримала нові докази того, що російські спецслужби вербують українців для здійснення підривної діяльності

Оперативники затримали мешканця міста Ізмаїл, який був завербований ФСБ для збору інформації військового характеру. Перебуваючи на заробітках у російському місті Майкоп (Адигея, Північний Кавказ), його завербувала ФСБ, давши псевдонім «Ємєльян». Чоловік розповів, що у Майкопі за такою ж схемою було затримано п’ятеро мешканців Ізмаїлу, яких допитували про місцезнаходження українських військових частин.

Служба безпеки України виявила чергову схованку з вибухівкою на Луганщині

Вилучено 10 гранат Ф-1 та РГД-5, 148 боєприпасів до станкового та автоматичного гранатометів та велику кількість набоїв.

1211

Українські правоохоронці вилучають та знешкоджують боєприпаси в районі проведення АТО У гаражі було знайдено 6 гранат Ф-1 та 2 протитанкові гранати.2221

Також поліцейські разом зі співробітниками СБУ знешкодили міну направленої дії МОН-50. Вибухівка була закладена поблизу опорного пункту сил АТО в районі Бахмутської траси, що на Луганщині. Ударний механізм якої спрямований в бік автодороги та міг здетонувати будь-якої миті, призвівши до трагедії.

34313233

Тривають навчання українських військових

Днями на базі військової кафедри Запорізького національного технічного університету пройшли заняття з офіцерами-артилеристами НГУ. Артилеристи поглибили знання та навички у стрільбі та керуванні вогнем, відпрацювали питання організації бойових дій на місцевості, технічної підготовки на штатних зразках озброєння, виконання вогневих завдань.

41424344454647

Поширити:

Залишити коментар:

коментар