РНБО: Минулої доби окупанти 71 раз порушили режим тиші (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Бойові дії на Сході України тривають. Минулої доби окупанти 71 раз порушили режим тиші, відкриваючи вогонь по силах АТО, в тому числі – з важкого озброєння. Загалом за вчорашню добу окупанти випустили по наших позиціях понад 160 мін різних калібрів. За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Повідомляє ІАЦ РНБО

Луганський напрямок

Вчора було тихо.

Донецький напрямок

Противник продовжує дотримуватися тактики прицільних обстрілів позицій сил АТО, епізодично використовуючи міномети. Найбільш напружена обстановка зберігається у Зайцевому, Майорську, Пісках та Красногорівці. Бойовики відкривають вогонь як вдень, так і вночі. Загалом спокійних ділянок по лінії зіткнення на Донецькому напрямку немає.

Маріупольський напрямок

Бойовики порушували режим тиші у Мар’їнці, Талаківці та прилеглих територіях.

У Гнутовому вчора відбулося бойове зіткнення сил АТО з окупантами. Окремі провокації НЗФ відбулися і на інших ділянках фронту – у Новотроїцькому та Широкиному.

Інформація ГУР МОУ

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей постійно зростає обурення місцевого населення присутністю та діями російських загарбників. На адресу окупантів лунають обвинувачення у навмисних обстрілах пунктів пропуску через лінію зіткнення.

Також, за інформацією українських розвідників, у російської влади закінчуються гроші для виплат своїм військовослужбовцям, які беруть участь в бойових діях на сході України. Зокрема, вояки ЗС РФ, включені до складу так званої «3-ї окремої мотострілецької бригади» бандформування «ДНР» висловили відкриту непокору через невиплату грошей. Ще російський військовослужбовець дезертирував зі складу так званого «9-го окремого мотострілецького полку» через незадовільне грошове та матеріальне забезпечення.

Згідно з розвідданими, противник регулярно влучає по своїх позиціях та цивільних об’єктах на окупованій території. 10 лютого російські артилеристи влучили у школу в с. Свободне Тельманівського району Донецької області.

Сьогодні в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Президент України Петро Порошенко взяв участь в церемонії покладання квітів до Меморіального комплексу пам’яті воїнів України, полеглих в Афганістані у 1979-1989 рр.

11

Тривають навчання українських військовослужбовців

Прикордонники Одеського загону Морської охорони провели спільні навчання з підрозділами ВМС ЗСУ навколо о. Зміїний. В практичних діях взяли участь сили і засоби прикордонного загону Морської охорони, корабельно-катерний склад та авіація ВМС.

21

Українські військові відновлюють водопостачання у прифронтових селах

Зокрема – в Лебединському, Бердянському та Сопиному.

Над цим працювали група цивільно-військового співробітництва спільно з цивільними фахівцями з Маріуполя. Наші морпіхи забезпечили охорону об’єктів. Окрім цього, волонтери забезпечили невідкладні потреби людей, доставивши близько 15 тонн води.

3132333435363738

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар