РНБО: У зоні АТО підірвався на вибуховому пристрої цивільний мікроавтобус (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні о 07.56 ранку підірвався на вибуховому пристрої цивільний мікроавтобус «Фольксваген», який знаходився на тимчасово окупованих територіях на відстані близько 600 метрів від контрольного пункту «Мар’їнка».

Повідомляє ІАЦ РНБО

Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

11

Автомобіль знаходився у черзі машин, що прямували з напрямку територій під контролем бойовиків так званої «ДНР». Водій автівки виїхав на узбіччя, нехтуючи знаки, що попереджали про мінну небезпеку. В машині знаходилося 5 осіб. Внаслідок вибуху троє загинули на місці і ще одна людина померла по дорозі до лікарні. На місці трагедії працюють військові сапери, представники донецької обласної прокуратури та міжнародної місії ОБСЄ. Закликаємо ЗМІ зберігати пильність, адже цей інцидент може бути використаний в інтересах російської пропаганди. За даними МЗС, Росія витрачає близько 2 млрд доларів на інформаційні провокації.

Нагадуємо, що саме цього дня, рівно рік тому окупанти обстріляли з установок «Смерч» місто Краматорськ, забравши життя 17 мешканців.

Співчуття рідним. Кожен злочин бойовиків проти мирних жителів та наших військових не залишиться забутим.

Вчора обстановка на лінії зіткнення залишалася незмінною.

На Луганському напрямку, за інформацією Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, бойовики обстріляли з мінометів наші позиції біля Станиці Луганської.

На Донецькому та Маріупольському – бойові дії низької інтенсивності з епізодичним застосування важкого озброєння (82-мм міномети, БМП).

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

На Донецькому напрямку противник проявляв найбільшу активність на ділянці фронту Зайцеве – Майорськ. Незаконні збройні формування ведуть вогонь одразу з кількох напрямків – південної частині Зайцевого, селища шахти 6-7 тощо. Двічі ворог застосував 82-мм міномет.

Також тривають ворожі обстріли на Світлодарській дузі та Донецькому аеропорту. Спокійно на передовій лише кілька годин вранці, решта часу противник веде по наших позиціях «турбуючий вогонь».

На Маріупольському напрямку найбільш інтенсивні обстріли вчора сталися у Мар’їнці. Щонайменше 4 рази відкривали вогонь снайпери противника.

Водночас зі сторони села Олександрівка бойовики здійснили провокаційний обстріл контрольного пункту «Мар’їнка» з автоматичного станкового гранатомета. Снаряди розривалися у безпосередній близькості від пункту, коли там були цивільні. На щастя, ніхто не постраждав. Окупанти широко застосовують кулемети та гранатомети різних систем. Сили АТО відкривають вогонь у відповідь.

Також перестрілки тривають східніше м. Маріуполя – поблизу Талаківки та Широкиного. Противник розпочав обстріли українських позицій вже після заходу сонця, і припинив їх лише через 5 годин. На цих рубежах незаконні збройні формування 4 рази застосували 82-мм міномети.

За повідомленням ГУР МОУ, у зв’язку з нестачею бойовиків у лавах бандформувань ватажки т.зв. «ЛНР» створюють так звані «військові кафедри» у вищих навчальних закладах на тимчасово окупованій території Луганської області. Кураторами у цьому процесі є російські офіцери, які проводитимуть заняття із загальновійськової підготовки.

Також, за даними розвідки, бойовики чергують по 2-3 доби на блокпостах замість однієї через низький рівень укомплектованості.

Почастішали випадки алкоголізму та вживання наркотиків серед бойовиків.

Українські правоохоронці затримали бойовика «ДНР» у Костянтинівці

Чоловік входив до незаконного збройного формування «войско Донское» з кінця осені 2014 року та брав участь у бойових діях. Після того як між різними бандформуваннями розпочалися постійні конфлікти, загін, де перебував зловмисник, був розформований, а сам бойовик втік на підконтрольну Україні територію.

21

Також оперативники спільно з військовими виявили дві схованки зі зброєю в районі Новотроїцького та Докучаєвська Донецької області.

Там були знайдені три гранатомети РПГ-18 та РПГ-22 з двома пострілами до РПГ-7. Встановлено, що один з пострілів було виготовлено в Росії у 2008 році. Також у селі Новомихайлівка, що на Донеччині, правоохоронці вилучили три гранатомети РПГ-22, 8 пострілів до гранатомета РПГ-7, протипіхотну та протитанкові міни та боєприпаси.

333132

Миколаївські гвардійці взяли участь у бригадних тактичних навчаннях

Основними навчальними елементами була служба на блокпостах, патрулювання населених пунктів, огляд машин на предмет виявлення зброї, боєприпасів та заборонених предметів, а також дії у складі протидиверсійного резерву, щоб знешкоджувати диверсійно-розвідувальні групи противника.

4741424344454648

Також підрозділи ЗСУ проходять тренування із тактичної медицини

Зокрема, ще одна група бійців завершила курс COMBATLIFESAVER, де навчалися надавати допомогу пораненим побратимам. За 2 роки програми знання, що врятували безліч життів на передовій, отримали 27 тисяч військовослужбовців.

5152535455565758

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар