Під час обстрілів бойовиків було поранено 11 українських воїнів

Обстановка на лінії фронту продовжує ускладнюватися. За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко,  минулої доби було зафіксовано черговий рекорд по кількості ворожих обстрілів позицій українських військ – 84. Кожен четвертий обстріл – з важкого озброєння (82-мм та 120-мм міномети). Триває «снайперська війна». На ключових вузлах оборони сили АТО активно ведуть вогонь у відповідь.

Луганський напрямок

Тут. як і раніше, – повна тиша.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі обстановка також відносно спокійна. На наших передових позиціях відбулося 5 ворожих провокацій без застосування важкого озброєння.

Натомість у Зайцевому та Майорську ситуація залишається дуже непростою. Ворог регулярно застосовує важке озброєння. Обстріли відбуваються як в темну, так і в світлу пору доби. Південніше, поблизу сел. Новгородське окупанти також неодноразово вели вогонь по наших позиціях (всі – в темну пору доби). При цьому 1 раз НЗФ використали БМП.

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої вчора було спокійно.

На підступах до Донецького аеропорту ворог також продовжує активно застосовувати важке озброєння. Загалом на цій ділянці фронту вогонь ведеться цілодобово. В Пісках помічено ворожих снайперів.

Маріупольський напрямок

Також окупанти активізувалися на цьому напрямку. У Красногорівці українські позиції неодноразово обстрілювалися з мінометів. Противник широко використовує важке озброєння східніше Маріуполя – у Гнутовому й Талаківці. Вперше за значний проміжок час НЗФ відкрили вогонь у Широкиному. У Красногорівці, Мар’їнці, Широкиному наших військових обстрілювали й снайпери.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 11 – було поранено.

Поблизу села Оріхове Попаснянського району Луганської області СБУ затримала члена НЗФ «Прізрак», що входить до складу бандформування «ЛНР». Встановлено, що у травні 2014 року чоловіка завербували російські спецслужби. Бойовик був зв’язківцем, а також під час бойових дій виконував обов’язки корегувальника вогню.

За оперативною інформацією, чоловік прибув на підконтрольну українській владі територію для підготовки диверсійних актів на об’єктах залізничної інфраструктури.

Підбито підсумки спецоперації у Щасті, яку наші силовики провели 31 січня.

За підозрою у зв’язках з окупантами затримано 28 осіб. Також встановлено особи ще 5 громадян, які причетні до діяльності НЗФ. В одному з покинутих будинків міста виявлено схованку, де було понад 4 кг пороху та 500 г тротилу, 3 ручні гранати та більше 100 набоїв різного калібру.

1511121314

Поблизу автовокзалу м. Артемівськ поліцейські патрульної служби виявили у місцевого мешканця гранату РГД-5, 30 набоїв калібру 5,45 мм і сигнальну ракету.

Окрім цього, у Костянтинівці правоохоронці вилучили у місцевого мешканця 4 бойові гранати.

2521222324

У Краматорську поліцейські спільно з бійцями Нацгвардії провели навчання з відбиття штурму адміністративної будівлі.

Близько опівдня у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області пролунав сигнал тривоги. За кілька хвилин з будівлі було евакуйовано жінок. Одночасно поліцейські екіпірувалися та зайняли кругову оборону. Була виведена на позиції бронетехніка. Блокування сектору дії забезпечили бронегрупи Національної гвардії.

Завдяки злагодженій дії підрозділів були досягнуті всі завдання тренування – перевірка боєготовності, відпрацювання миттєвого реагування та взаємодії силових підрозділів за сигналом тривоги.

39-331323334353637383939-139-2

Курсанти Харківського університету Повітряних Сил пройшли комплексне тренування з виживання на незнайомої місцевості.

Під час занять офіцери рятувальної парашутно-десантної групи спеціального призначення навчили курсантів правилам пересування, знешкодженню та встановленню розтяжок, хитрощів при організації табору для відпочинку.

4142434445

Днями бійці батальйону патрульної служби поліції особового призначення «Луганськ-1» провели чергові навчально-тренувальні стрільби.

Метою проведення тренувань було відпрацювання та підвищення рівня тактичної підготовки особового складу в польових умовах.

51525354

Через КПВВ «Новотроїцьке» прослідували 11 вантажівок з гуманітарною допомогою від Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар