РНБО: Обстановка на лінії зіткнення загострилася (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора обстановка на лінії зіткнення загострилася. Противник здійснив 81 обстріл українських позицій – це рекордна кількість з кінця серпня 2015 року. 12 разів ворог застосував важке озброєння. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Повідомляє ІАЦ РНБО

Луганський напрямок

Абсолютно спокійною ситуація залишається лише на цьому напрямку. Минулої доби там не було жодного обстрілу сил АТО з боку НЗФ.

Донецький напрямок

Тут тривають активні бойові дії по всьому фронту. Найбільш складна обстановка склалася у Зайцевому та Майорську, де вчора по наших позиціях було випущено більше 160 мінометних мін. Обстріли окупантів з використанням стрілецької зброї та гранатометів тривають як у темну, так і в світлу пору доби. Така активність ворога свідчить, що рішення про призупинення роботи КПВВ «Зайцеве» було вірним.

Не вщухає вогонь і в Донецькому аеропорту та на Світлодарській дузі. Втім, незважаючи на ці провокації, лінія фронту залишається стабільною, ворог не має жодних шансів просунутися вперед.

Маріупольський напрямок

Тут також неспокійно. У Мар’їнці ворог неодноразово відкривав вогонь з гранатометів. Вогонь вівся з боку сел. Трудівське. Важко поранено мирного мешканця.

На лінії оборони Гнутове – Талаківка ворог здійснив 3 мінометних обстріли наших позицій.

Окрім цього, вчора ввечері українські прикордонники за допомогою тепловізора виявили ворожу ДРГ у складі 5 осіб, яка намагалася проникнути на наші позиції в районі с. Піщевик. Завдяки злагодженій взаємодії співробітників ДПСУ та військовослужбовців ЗСУ, диверсанти були змушені відступити на схід, забираючи поранених.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – було поранено.

СБУ затримує бойовиків та пособників банд формувань

Краматорські поліцейські затримали чоловіка, який брав участь у встановленні блокпосту НЗФ поблизу гори Карачун. Після першого ж бою бойовик втік, потім відсиджувався вдома, ретельно приховуючи факт участі у НЗФ. Втім – невдало.

Також на одному із блокпостів поблизу Артемівська нацгвардійці затримали громадянина, який ніс службу на блокпостах НЗФ «ДНР».

Зі слів затриманого стало відомо, що він звільнився з горлівської виправної колонії. В ході опитування громадянин зізнався, що працював на бойовиків та вартував на ворожих блокпостах. Затриманого передано співробітникам СБУ.

На контрольному пункті в’їзду-виїзду «Новоайдар» Служба безпеки України затримала чоловіка, який мав цифрові фотографії бойових позиції, блокпостів ЗСУ та контрольного пункту. За попередньою інформацією, зловмисник мав наміри передати світлини ворогу.

Тривають навчання українських військових

Розпочалися планові практичні заняття курсантів Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба за програмою підготовки льотного та технічного складу. Для практичного перенавчання на бойові літаки курсанти-льотчики пройдуть комплексну підготовку на тренажері літака МіГ-29. І вже незабаром вони продовжать практичну підготовку на бойових літаках, вперше за роки Незалежності.

131112

Також льотну підготовку на літаках Ан-26 та вертольотах Мі-8 пройшли українські екіпажі бригади транспортної авіації.

Льотний, інженерно-технічний склад бригади, а також військовослужбовці підрозділів забезпечення відпрацювали вправи на високому рівні.

232122

На Яворівщині відбулися інструкторсько-методичні заняття.

Військовослужбовці показали, як проводити заняття із захисту від зброї масового ураження, контрснайперської боротьби, переміщення на полі бою, дії особового складу при посадці та висадці з техніки, організацію боротьби з танками та іншими броньованими машинами противника, порядок ведення бою у населеному пункті тощо.

31323334353637383939-139-239-339-439-5

Вчора Президент України підписав указ про відзначення державними нагородами 44 військовослужбовців Збройних Сил України. 16 воїнів нагородили посмертно. 6 військових отримали ордени Богдана Хмельницького III ступеня; 27 – ордени «За мужність» III ступеня, 11 бійців – медалями «Захиснику Вітчизни».

Через КПВВ «Мар’їнка» прослідувало 9 вантажівок з гуманітарною допомогою для мешканців окупованих територій від закордонної благодійної організації.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар