Волонтер з Італії за рік відправив в Україну більше 30 «швидких» для АТО

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Український волонтер, який проживає в Італії, придбав карету швидкої допомоги для зони АТО. Автомобіль надійшов до 58-ї окремої моторизованої бригади. Гроші – 1800 євро – надав інший доброчинець Ігор Тинний, пише vidia з посиланням Gazeta.ua.

«Нарешті реанімобіль доїхав у Житомир. Сьогодні відправили на СТО “перевзути” колеса і підготувати його до роботи в АТО. Треба відремонтувати гальма. За пару днів передамо 58-й бригаді – на передній край оборони», — розповіла активістка Юлія Толмачова.

Разом з машиною бійцям у зону АТО передали теплі речі та смаколики, зібрані українською громадою міста Флоренція.

«За останній рік я відправив до України більше 30 “швидких”: Fiat Ducato, VW T4 4X4, VW T5 4X4 , Renault Master. Купую у виробників, які продають використані машини, коли міняють автопарки. Більшість придбав за власні гроші — мав таку можливість. На інші складалися небайдужі українці в Італії: хто по 5 євро, а хто і по тисячі. Замовляла також українська діаспора в Греції — теж для України. Часто кошти виділяли доброчинці з України», — розповів волонтер Віталій Григорович із Італії.

Прізвище називати не хоче — каже, благочинність має бути тихою. Але серед діаспори всі його знають за прізвиськом Гастарбайтер Ді Паче. Він підприємець — володіє невеличкою компанією.

Більшість машин передали для 25-ї, 54-ї та 58-ї бригад та до фонду «Help Army».

«Немає сенсу брати нові машини, лише вживані. Якщо за перші автівки платив по 5-7 тис. євро, то останню знайшов за 2200 євро, а сторгувався за 1800! Але то скоріше окремий випадок», – говорить Віталій.

За його словами, колишній голова Державної митної служби сприяв завезенню автомобілів швидкої допомоги в Україну з-за кордону. Зараз нерідко виникають проблеми з розмитненням. Щоправда, які саме, не уточнює — аби не мати більше проблем.

«Є проблема з оформленням машин на експорт, але я вже набив на тому руку», – каже волонтер.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар