Поблизу Комінтернового бойовики застосували установку “Град” – РНБО

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО станом на 4 лютого повідомляєПерша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Тут противник активізувався. Зокрема, ввечері бойовики застосували 120-мм міномет, ведучи вогонь по Станиці Луганській. Кілька мін розірвалося біля пішохідного КПВВ. Також вчора було дуже неспокійно поблизу с. Трьохізбенка, де НЗФ здійснили серію прицільних обстрілів сил АТО, в тому числі 1 раз – з 82-мм міномета.

Донецький напрямок

Обстановка залишається незмінною. Двічі противник використав міномети: у Кіровому (Дзержинська міськрада) та Первомайському (східніше Пісків). У Майорську наші військові двічі потрапили під вогонь снайперів. Окрім цього, провокації НЗФ із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів різних систем відбулися по всьому фронту від Світлодарська до Пісок.

Маріупольський напрямок

На цьому напрямку обстановка загострилася. Зокрема, у Мар’їнці противник порушив режим тиші 17 разів, безупинно ведучи вогонь протягом кількох годин. У Красногорівці відбувся мінометний обстріл з боку НЗФ.

Окрім цього, бойовики обстріляли український блокпост на трасі Маріуполь – Донецьк.

Також противник активізувався східніше Маріуполя. Зокрема, наші передові позиції на лінії Гнутове – Ломакине неодноразово були обстріляні зі 120-мм мінометів. При цьому було випущено кілька десятків мін.

Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Окрім цього, вчора було зафіксовано чергові провокації НЗФ, які контролюють Комінтернове. Ввечері бойовики відкрили вогонь з установки «Град» у бік села Саханка, яке також окуповане ворогом. Одночасно була зафіксована ще одна провокація бойовиків: протягом 15 хвилин ворог вів вогонь з мінометів, ПТРК та зенітних установок у бік села Октябрь, що на північний схід від Комінтернового, і теж перебуває під контролем НЗФ.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено на північних підступах Горлівки.


для збільшення – клікайте карту

Вчора Служба безпеки України затримала Сергія Корсунського

Це – високопоставлений бойовик зі складу НЗФ «ЛНР». Затриманий – ідейний сепаратист, що брав участь у захопленні держустанов у Луганській області.

385229047

У Станиці Луганській правоохоронці попередили теракт

У напівзруйнованому будинку, що належить чоловіку, який на даний час є членом бандформування «ЛНР», правоохоронці виявили дерев’яний ящик з 4 ручними гранатами, 49 набоями та більше 200 г пороху. За оперативною інформацією, бойовики «ЛНР» планували підірвати КПП ДПСУ.

1511121314

Ще один схрон зі зброєю та боєприпасами поліцейські виявили у с. Бутове Старобільського району на Луганщині.

Зі схованки за місцем проживання чоловіка, який входить до бандформування «ДНР», було вилучено більше 5 тисяч набоїв різного калібру, 5 ручних гранат та 5 гранат до підствольного гранатомета, снайперську гвинтівку, димову шашку, фрагменти автомата.

2821222324252627

Натомість мешканець Дружківки добровільно здав поліцейським зброю та боєприпаси.

Небезпечні предмети, а саме два пістолети та бойову гранату, він виявив у покинутому приватному будинку, де раніше мешкав його син. Кримінальна відповідальність чоловікові не загрожує, бо зброю він здав добровільно.

31

Підрозділи цивільно-військового співробітництва спільно з волонтерами допомагають мешканцям прифронтових районів

Офіцери ЗСУ спільно з українськими волонтерами доставили гуманітарну допомогу із Великої Британії для військовослужбовців-артилеристів та військового мобільного шпиталю. Також нещодавно офіцери супроводили волонтерську гуманітарну допомогу від представників однієї з релігійних організацій до сіл Волноваського району на Донеччині.

48414243OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA4647

Через КПВВ «Новотроїцьке» прослідувало 20 вантажівок з гуманітарною допомогою для мешканців Донецька від ООН та закордонної благодійної організації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар