За минулу добу по позиціях сил АТО було випущено понад 250 мін – РНБО

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО станом на 3 лютого повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Тут знову вчора було абсолютно спокійно.

Донецький напрямок

Неспокійна обстановка зберігається по всьому фронту. Зокрема, противник продовжує активно використовувати міномети. Минулої доби по наших позиціях було випущено понад 250 мін.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, на Світлодарській дузі відбулося кілька провокацій противника без застосування важкого озброєння.

Найбільш складна обстановка зберігається у сел. Зайцеве. Вчора там відбулася серія ворожих обстрілів з використанням 120-мм мінометів. Ще один мінометний обстріл відбувся у Майорську.

Натомість у Новгородському вчора було спокійно.

Також загострилася обстановка в районі Донецького аеропорту. В Опитному та Пісках противник активно веде вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів та мінометів. Це відбувається як у темну, так і в світлу пору доби.

В Авдіївці відбувся один мінометний обстріл з боку НЗФ.

Маріупольський напрямок

Тривають ворожі обстріли у Красногорівці. Зокрема, тричі противник використав міномети. Ще кілька провокацій противника відбулося на інших ділянках фронту.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено.


д
ля збільшення – клікайте карту

Українська сторона СЦКК надала докази застосування важкого озброєння з боку НЗФ

Внаслідок обстрілів зі 120-мм міномета поблизу Зайцевого, які відбулися у ніч з 1 на 2 лютого, було пошкоджено щонайменше 6 будинків. Українські офіцери негайно передали ці докази порушень Мінських домовленостей з боку бойовиків представникам місії ОБСЄ.

161112131415

Служба безпеки України викрила двох агентів російських спецслужб

Зловмисники збирали відомості про керівників підрозділів ЗСУ та Національної поліції, а також дані про військовослужбовців, які служать у районі проведення АТО. Одного з них (зв’язкового) оперативники затримали на КПВВ «Мар’їнка», коли той намагався передати інформацію на тимчасово окуповані території. Обидва чоловіки вже визнали свою провину.

У ході проведення спецоперації у прифронтовому місті Золоте Попаснянського району на Луганщині поліцейські затримали члена бандформування «Призрак»

Встановлено, що наприкінці травня 2014 року колишній шахтар вступив до лав ворога, вартував на блокпосту, та брав активну участь в бойових діях проти ЗСУ. Після поразки в одному з боїв під Лисичанськом, він залишив лави НЗФ і переховувався на території Західної України. Після повернення до своєї дружини у місто Золоте він був затриманий правоохоронцями.

21

Поліція Дзержинська запобігає пересилці боєприпасів

За дві минулі доби правоохоронці попередили дві такі спроби. Набої до автомата Калашникова, предмети військової амуніції, а також відстріляні тубуси протитанкових гранатометів виявили поліцейські у бандеролях, що прямували до Києва: одну – в Київ, другу – в Рівненську область.

333132

Також правоохоронці виявили дві схованки з вибухівкою і гранатами поблизу села Гранітне і Березове.

З них вилучили 17 тротилових шашок та 2 гранати Ф-1.

У одному зі складських приміщень Красноармійська поліцейські виявили ще один «арсенал». У приміщеннях було 5 ручних протитанкових гранатометів, 1 кулемет, 120 гранат, більше 6 тисяч набоїв різного калібру.

4241

Ще один схрон зброї було виявлено в Авдіївці.

Правоохоронці під час перевірки особистих речей одного з мешканців міста вилучили 8 гранат, 3 пістолети і автомат Калашникова. Далі, перевіряючи отриману інформації у затриманого, поліцейські провели обшук підвального приміщення покинутої будівлі, де було виявлено 10 гранатометів, 10 боєприпасів до них, а також понад 19 тисяч набоїв різного калібру. За словами затриманого, зброю він збирав для продажу.

565152535455

ВМС ЗСУ спільно з американськими та іншими закордонними колегами розпочали планувальну стадію навчань «Сі Бриз-2016»

Під час конференції буде визначений склад учасників навчання, перелік тренувань та необхідні матеріально-технічні засоби.

Нагадуємо, що багатонаціональні навчання «Сі Бриз» є важливим елементом регіональної безпеки та методом підготовки наших ВМС за стандартами провідних країн.

7172737475

Бійці Національної гвардії відпрацювали навички медичної допомоги пораненим на полі бою

Навчання з тактичної медицини для гвардійців проводилися наприкінці січня під Києвом. Військовослужбовці вчилися зупиняти кровотечу, правильно проводити евакуацію поранених, вводити антибіотики та знеболювальні тощо. Навчання проводилися згідно з міжнародними стандартами та досвідом, отриманим під час проведення АТО.

818283848586

Українські військові доставляють гуманітарну допомогу до міст і селищ, що знаходяться неподалік лінії зіткнення

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва привезли понад 50 кг зимового одягу, які придбали українські благодійні організації. 40 сімей, включно з переселенцями та людьми похилого віку, отримали допомогу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар