Минулої доби епіцентрами бойових дій були околиці Горлівки та Донецька (ФОТО, ВІДЕО)

Ситуація на Сході України залишається неспокійною. Противник продовжує активно обстрілювати позиції сил АТО, в тому числі – із важкого озброєння. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, епіцентр бойових дій – околиці Горлівки та Донецька.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Луганський напрямок

Противник застосував 120-мм міномет поблизу Станиці Луганської.

Донецький напрямок

Обстановка продовжує загострюватися. На околицях Горлівки противник неодноразово обстрілював українські позиції з 82-мм та 120-мм мінометів, а також БМП. Сили АТО неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

Окрім цього, вперше після довгої перерви під вогонь ворожих мінометів потрапили українські позиції на другій лінії оборони. Це також сталося на північ від Горлівки.

Епіцентром бойових дій вчора були передові позиції сил АТО східніше Новгородського, де противник вів вогонь практично цілодобово, і часто використовував міномети та бронетехніку.

Дещо спокійніше минулої доби було в районі Донецького аеропорту. Там інтенсивність ворожого вогню дещо нижча, і важке озброєння не застосовується.

Відносно тихо вчора було лише на Світлодарській дузі – поблизу Троїцького та Луганського вчора відбулося кілька провокацій НЗФ із застосуванням стрілецької зброї.

Маріупольський напрямок

Ворог неодноразово обстрілював з мінометів українські позиції під Красногорівкою. У Мар’їнці відбулася серія прицільних обстрілів бойовиків, які вели вогонь з автоматів, обладнаних підствольними гранатометами. У Старогнатівці також відбувся мінометний обстріл.


д
ля збільшення – клікайте карту

Двоє мешканців Костянтинівки підірвалися на розтяжці бойовиків у лісосмузі поблизу селища Ленінське Дзержинської міськради Донецької області

Постраждалим надано медичну допомогу.

Нагадаємо, у 2015 році внаслідок підривів на ворожих розтяжках, мінах і інших невідомих вибухових пристроях в Донецькій області загинули 25 мирних жителів, серед них – 4 дітей.

За інформацією ГУР МОУ, російські куратори бандформувань не відмовилися від планів ескалації конфлікту

Саме тому в районі Тореза здійснюється підготовка до масштабних навчань бойовиків, у яких братимуть участь 40 танків, 70 бойових броньованих машин та шість установок «Град». За даними розвідки, безпосередній контроль за підготовкою заходу здійснює комісія Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ.

СБУ спільно з поліцією затримала бойовика у Краматорську

Зловмисник вступив до лав незаконних збройних формувань у червні 2014 року, і брав участь у бойових діях на Донецькому напрямку. Проте після наступу сил АТО, він самовільно залишив бандформування та переховувався від українських правоохоронців. До вашої уваги – відео з зізнанням бойовика.

Українські військовослужбовці допомагають мешканцям прифронтових міст і селищ

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва доставили людям свіжу пресу. Таким чином мешканці можуть отримувати новини з українських джерел.

131112

Поширити:

Залишити коментар:

коментар