На Донецькому та Маріупольському напрямках бойовики застосували заборонені 82-мм міномети – РНБО

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші на південь від Трьохізбенки, застосувавши стрілецьку зброю.

Донецький напрямок

Тривають бойові дії низької інтенсивності по всьому фронту. Здебільшого противник використовує стрілецьку зброю та гранатомети. Водночас у Троїцькому окупанти застосували 82-мм міномет, у Пісках НЗФ обстріляли наші позиції з БМП. Також в районі Донецького аеропорту зафіксовано 7 прицільних обстрілів снайперів противника.

Маріупольський напрямок

Ворог обстрілював наші позиції одразу на кількох ділянках фронту. Зокрема, у Мар’їнці також активно працювали ворожі снайпери. У Гранітному противник застосував ПТРК, а у Талаківці – 82-мм міномет.


для збільшення – клікайте карту

За інформацією ГУР МОУ, у лавах ворога продовжує знижуватися морально-психологічний стан особового складу

Зокрема, після вживання алкогольних напоїв, бойовик зі складу так званої «1-ї Слов’янської окремої мотострілецької бригади» бандформування «ДНР» (місце дислокації – м. Комсомольське) незаконно заволодів вогнепальною зброєю та здійснив напад на чергову зміну підрозділу. Також виявлено чергові факти дезертирства бойовиків зі складу так званої «5-ї окремої мотострілецької бригади» бандформування «ДНР».

Нещодавно Україна отримала ще один доказ наявності у бойовиків переносних реактивних пускових установок «Град-П».

11

Українські патріоти, які постійно здійснюють диверсії проти бандформувань ворога у тилу, нещодавно захопили у бойовиків одну установку «Град-П» та передали силам АТО. Фахівці відзначають, що зброя уже експлуатувалася, про що можна судити з її зовнішнього вигляду.

Українські спецслужби затримують поплічників ворога

Один з них був членом бандформування «ЛНР» та зі зброєю в руках чергував на блокпосту в Краснодонському районі Луганської області. Він шукав та переслідував українських патріотів. Під час наступу сил АТО бойовик втік до Луганська, але згодом розчарувався і повернувся на підконтрольну Україні територію, де його і затримали.

Поліцейські Лисичанська затримали колишнього члена НЗФ «Призрак»

У кінці липня 2014 року, одразу після звільнення Лисичанська, українські правоохоронці обслідували оселю підозрюваного та вилучили 2 гранати та близько 100 набоїв та докази його причетності до НЗФ. Пізніше було підтверджено, що чоловік під час окупації чергував на блокпостах поблизу Лисичанська. Завдяки професійним діям луганських правоохоронців бойовика затримано.

21

Також оперативники затримали інформатора НЗФ «ДНР», який передавав своїм кураторам розвіддані про пересування сил та військової техніки ЗСУ у Волноваському районі Донецької області. До вашої уваги – відео з зізнанням зловмисника.

Співробітники СБУ виявили чергову схованку зі зброєю в районі проведення АТО

Схрон був захищений розтяжкою з гранатою, а всередині було 4 протипіхотні міни МОН-50, 2 гранати Ф-1, 200 грамів тротилу та набої калібру 5,45 мм.

313233

Україна визначила військові пріоритети на 2016 рік

Учора під час засідання РНБО Президент України Петро Порошенко наголосив на тому, що Росія у довгостроковій перспективі залишатиметься головної загрозою територіальній цілісності нашої держави.

Саме тому з’явиться новий військово-адміністративний поділ, адже раніше левова частка військової інфраструктури знаходилася на західному кордоні країни. Ці зміни дозволять оптимізувати систему територіальної оборони.

Крім того, важливим пріоритетом залишається грошове забезпечення військових. Відтепер усі воїни, від стрільця до генерала, які несуть службу безпосередньо на лінії зіткнення, отримуватимуть винагороду у сумі 4 200 грн. В інших місцях дислокації у межах району проведення АТО, надбавка становить 1 200 грн. Нагадаємо, що з 1 січня 2016 року заробітні плати військовослужбовців були збільшені.

Так, зарплата солдата тепер становить 7 тисяч грн, командира роти – 11 тисяч грн, комбата – 13 тисяч грн, комбрига – 16 тисяч грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар